Er du også blevet ringet op af dette farlige telefonnummer: Her er hemmeligheden

Et nummer har været genstand for megen opmærksomhed på det sidste. Af den negative slags. Her er historien.

Udgivet Opdateret

Flere, blandt andre Newsbreak.dk, flere medier og politiet, har advaret mod farlige opkald fra telefonnummeret 67352216.

Men nu er der godt nyt: Der er slet ikke så farligt, det lænser ikke din konto eller andre ulovlige ting, næ, bag opkaldene gemmer sig det, man i gamle dage kaldte for sjov og ballade: Nummeret 67352216 er telefonfis.

Det kan denne journalist – eller i hvert fald et par stykker fra den allernærmeste familie – snakke med om.

I det ene tilfælde siger stemmen, at man har kørt for stærkt og om man ikke har fået bøden.

I mellem sætningerne er der indlagt små pauser, så man kan nå at svare. Til sidst går det op for de fleste, i hvert fald de, der ikke har en BMW, at der er noget galt.

I det andet tilfælde siger stemmen, at den venligst vil have sig frabedt, at man bruger han wi-fi til at downloade film. Og ellers samme fremgangsmåde.

Anders Breinholt prøvede i en udgave af denne uges Natholdet at sende nogle af opkaldene til gæsten Anders Morgenthalers mor.

Nu ved mange det

Dette er også nået frem til politiet.

I hvert fald har Syd- og Sønderjyllands Politi udsendt dette tweet.

På siden 180.dk, hvor man kan ‘anmelde’ ukendte numre, har 77 personer rapporteret nummeret ind. Flere har også her forstået, at nummeret 67352216 er telefonfis, men andre er godt gammeldags sure.

Man kan sende ‘fisen’ via en app, man downloader. Det skulle fungere sådan, at den første prank er gratis, derefter koster de penge.

Udenlandsk firma bag

Det er tilsyneladende et udenlandsk firma, der står bag – og det har ikke umiddelbart været muligt for Newsbreak.dk at finde ud af, hvem der er firmaets bagmænd. Vi ville gerne have haft en kommentar til danskernes reaktion på opkaldene.

I galleriet over artiklen kan du se billeder af app’en. Du kan også se, hvordan det ser ud, når den er klar til at downloade.

Så kan du selv afgøre, om du vil være med til at sprede telefonfisen.

Powered by Labrador CMS