Esbjerg haler ind på konkurrenter

Superliganedrykkeren Esbjerg tog søndag tredje sejr i træk, da Skive hjemme blev besejret med 2-1.

Esbjerg tog søndag en pligtsejr over Skive og haler ind på konkurrenterne i 1. Division (Arkivfoto). Foto: Frank Cilius/Scanpix
Udgivet Opdateret

Esbjerg sikrede sig søndag yderligere tre point til topstriden i 1. Division.

Det vestjyske mandskab tog på hjemmebane en 2-1-sejr over bundproppen Skive, der ligger sidst i landets næstbedste fodboldrække.

Sejren var den tredje i træk for esbjergenserne, mens Skive endnu har sæsonens første sejr til gode efter 12 spillerunder.

Esbjerg ligger på fjerdepladsen i 1. Division med 23 point.

Holdet har dermed syv point op til Viborg på førstepladsen og to point op til Silkeborg, der er nummer to. Fredericia har også 23 point på tredjepladsen. Esbjerg har dog en kamp i hånden i forhold til de jyske rivaler.

Søndagens første scoring faldt til forhåndsfavoritterne efter godt et kvarter.

En god Esbjerg-periode endte med en aflevering skråt tilbage i feltet til en helt umarkeret Andri Rúnar Bjarnason. Den 30-årige islænding afsluttede første gang og kunne nemt bringe værterne foran 1-0.

Det var også stillingen, da mandskaberne gik til pause.

Esbjerg kom bedst ud fra omklædningsrummet, og faktisk var der ikke engang spillet et minut, før bolden igen lå i Skive-målet.

Den finske angriber Pyry Soiri blev spillet fri med en god stikning mellem Skive-forsvarerne, og han gjorde det til 2-0.

Fem minutter før tid blev der bragt lidt overraskende spænding ind i opgøret, da Esbjergs Clinton Antwi lavede et klodset selvmål.

Det lykkedes dog ikke for Skive at få sendt en udligning i kassen.

I søndagens tidlige kamp i 1. Division vandt HB Køge ude 1-0 over Fremad Amager. Jubril Adedeji stod for sejrsmålet efter 82 minutters spil.