Skip to main content

Fakta vil begrænse madspild: Middag for én

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Over en million danskere bor alene, men når de køber ind til aftensmaden, tvinges de til at købe kød i familie-pakker.

Det fører til madspild, men nu skal det være slut, mener man i discountkæden Fakta. Her lancerer man nu produktserien »Middag for én«, som henvender sig til singler.

»Vores kunder har længe efterspurgt et alternativ til de større pakker kød, og det har været vigtigt for os at udvikle en række produkter, hvor kvalitet og pris hænger sammen, da det er noget, man i høj grad kigger på som single,« siger kædedirektør Niels Karstensen.

Serien indeholder otte forskellige varianter kød. Der er både kylling, hakkebøffer og koteletter at vælge imellem, og prisen bliver 15 kroner pr. pakke.

Fakta-direktøren håber, at initiativet vil være med til at begrænse madspild – både i butikkerne og blandt Faktas kunder.

»Vi må sande, at vi også i Fakta en gang imellem får kasseret for meget, når produkterne løber på holdbarhedsdatoen. Derfor er det langt bedre at tilbyde forbrugeren et produkt, hvor kunden aktivt selv kan gøre noget for at reducere madspild,« siger Niels Karstensen.

Hidtil har Faktas indsats mod madspild fokuseret på kædens egne butikker, hvor man har prøvet at reducere mængden af varer, der kasseres.

Hvis den nye produktserie bliver en succes, har Fakta allerede flere initiativer klar på skrivebordet, så singlerne kan se frem til et endnu større sortiment.

Del din kommentar