Skip to main content

Falsk politibetjent er på jagt efter CPR-numre

Det rigtige politi advarer mod den falske betjent.

Den falske betjent kontakter folk via Facebook Messenger. Foto: Peter Koch.

Den falske betjent kontakter folk via Facebook Messenger. Foto: Peter Koch.

Sydøstjyllands Politi advarer kredsens borgere om, at en falsk politimand huserer i området. Det skriver Vejle Amts Folkeblad. Avisen har været i kontakt med politiet, og herfra er beskeden, at den falske betjent blandt andet har været på spil via Messenger, Facebooks chat-program.

Newsbreak.dk har tidligere omtalt et lignende svindelnummer, og der er noget, der tyder på, at det er den samme “betjent,” der stadig er aktiv. Den falske betjent, Newsbreak.dk omtalte i slutningen af marts, kalder sig Preben Nielsen, det samme gør den betjent, Vejle Amts Folkeblad omtaler.

I weekenden modtog Sydøstjyllands Politi således anmeldelse fra en 52-årig mand fra Tørring.

– Han blev kontaktet via Messenger af en politimand, der kaldte sig Preben Nielsen, som oplyste, at mandens IP-adresse var blevet misbrugt i forbindelse med en sag om bedrageri. Den falske politimand bad om hans cpr.nr., men det er altså ikke den måde, vi kommunikerer på, siger politikommisær Poul Steffensen fra Sydøstjyllands Politi, til Vejle Amts Folkeblad. 

Da Newsbreak.dk omtalte svindelforsøget sidst i marts, var rådet fra politiet enkelt; du bør ikke besvare henvendelser fra Preben Nielsen, “politibetjenten”, på sociale medier.

Del din kommentar