Skip to main content

Falske pengesedler hærger landsdel

Politiet efterlyser en mand, der i weekenden købte varer med en falsk 500 kr. seddel.

Politiet efterlyser en mand, der i weekenden betalte for varer i denne butik med falske penge. Foto: Google Maps.

Politiet efterlyser en mand, der i weekenden betalte for varer i denne butik med falske penge. Foto: Google Maps.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterlyser en mand, der i weekenden betalte for varer med en falsk 500 kr. seddel i Dagli´Brugsen i Mogenstrup, 4700 Næstved. Sagen kommer i kølvandet på, at politiet for ganske kort tid siden ransagede flere boliger i jagten på falskmøntnere.

– Den seddel, som blev brugt i weekenden, den har samme serienummer som 16 af de sedler vi identificerede for halvanden uge siden, fortæller Carsten Høj Hansen, der er afdelingsleder for Sydsjælland og Lolland-Falsters særlige Øko Task Force, der stadig efterforsker den første sag, og som betragter de to sager som sammenhængende.

– Fordi sedlerne har samme nummer, indgår de i samme efterforskning, siger Carsten Høj Hansen til Newsbreak.dk.

Flere sedler – samme nummer

Da politiet ransagede boliger og fængslede mistænkte for halvanden uge siden, blev to mænd varetægtsfængslet. På det tidspunkt havde politiet identificeret 16 sedler med det samme serienummer, og sedlen, der blev brugt i weekenden, er makker til disse 16.

I en pressemeddelelse, politiet har sendt ud i dag, lyder det, at manden, der i weekenden betalte med en falsk 500 kr. seddel havde en taske, hvori der befandt sig mange pengesedler.

Han beskrives som 20-30 år, 175 cm. høj og almindelig af bygning. Han havde hestehale, fuldskæg og var iført en grå trøje og mørkeblå eller sorte joggingbukser. Der stod 72 på det venstre lår. Manden bar en taske med skrårem.

Politiet hører gerne fra folk, der har set manden, på 114, og generelt opfordres borgere i lokalområdet til at udvise forsigtighed i omgang med 500 kr. sedler.

Vær forsigtig og brug lyset

Sagen virker nemlig til at køre videre, og den har nu strakt sig over flere uger, hvor der spredt ud over politikredsen er blevet betalt med falske 500 kr. sedler.

Carsten Høj Hansen fortæller til Newsbreak.dk, at sedlerne umiddelbart ser ægte nok ud, da de er lavet på en farveprinter. Men der ér altså også tale om netop kopier, og holder man en af de falske sedler op mod lyset, kan man se, at der mangler noget.

– Sikkerhedstråde og vandmærke optræder ikke. Der er tale om et stykke dødt papir. En ægte seddel ville være mere levende, siger Carsten Høj Hansen til Newsbreak.dk.

Del din kommentar