Skip to main content

Falske pengesedler i omløb

Politiet advarer igen mod falske pengesedler.

Lige nu er der falske pengesedler i omløb i landet. Foto: Colourbox.

Lige nu er der falske pengesedler i omløb i landet. Foto: Colourbox.

Flere politikredse advarer nu om falske pengesedler i omløb i landet.

Det drejer sig om 500 og 1000-kronesedler.

Og det er ikke første gang, netop sedler af de størrelser er i omløb.

Det kan du blandt andet læse om her og her.

Har du nogle af disse to sedler i tegnedrengen, skal du nok tjekke dem en ekstra gang.

Sådan ser du om pengeseddel er falsk

Det er muligt at undersøge, om en pengeseddel er falsk på flere måder. En ægte pengeseddel har en et vandmærke og en skjult tråd, som ses tydeligt, når sedlen holdes op mod lyset. En ægte seddel har også et hologram, der reflekterer lyset i forskellige farver. Endelig har ægte pengesedler en såkaldt vinduestråd, hvis bølger bevæger sig, når man vipper sedlen.

Man kan også undersøge pengesedlerne med en speciel tusch eller med ultraviolet lys. Hvis tuschstregen forsvinder igen, er sedlen ægte. Det er den også, hvis man brug af det ultraviolette lys kan se små lysende motiver på sedlen.

Høj straframme

– Det er en alvorlig sag både at fremstille og udgive falske penge. Strafferammen er op til 12 års fængsel. Det er også strafbart, hvis man betaler med en falsk seddel, har vicepolitiinspektør Jørgen Andersen, der er leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet i Fyns Politi, tidligere sagt til Newsbreak.dk.

Hvis butiksindehavere har mistanke til bestemte personer i forbindelse med brug af falske pengesedler, hører Fyns Politi meget gerne om det. Samtidig opfordrer politiet butiksindehaverne til at gemme eventuelt videoovervågning.

Del din kommentar