Skip to main content

Far myrder lille datter få dage efter adoption: Mishandlet flere måneder

Faren mishandlede sin datter i flere måneder, indtil han til sidst bankede hende ihjel.

Den lille pige var på hospitalet flere gange med alvorlige skader, inden den fatale voldsepisode, der kostede hende livet. Foto: Scanpix

Den lille pige var på hospitalet flere gange med alvorlige skader, inden den fatale voldsepisode, der kostede hende livet. Foto: Scanpix

En forsvarsløs 18 måneder lille pige er blevet banket ihjel af den mand, der skulle have beskyttet hende, hendes adoptivfar.

Tirsdag blev 31-årige Matthew Scully-Hicks idømt 18 års fængsel for at have myrdet sin datter Elsie af retten i Cardiff. Den lille pige blev myrdet mindre end to uger efter, at adoptionen var gået formelt igennem. Det skriver BBC.

Havde altid ønsket sig børn

Matthew levede sammen med sin mand Craig i deres fælles hus i en forstad til Cardiff. Parret mødtes i 2008 og lige fra starten, havde de snakket om at få børn. Parret giftede sig i 2012. De snakkede oprindeligt om at finde en rugemor, men en af parrets bekendte foreslog adoption.

I november 2014 blev Elsie født og næsten omgående fjernet fra sin mor, der var en stofmisbruger. Da Elsie var 10 måneder blev hun placeret hjemme hos parret.

Aftalen var, at Matthew skulle være hjemmegående far, hvorimod Craig skulle fortsætte med at arbejde og forsørge familien. Det viste sig imidlertid, at det var hårdere at passe Elsie, end Matthew først havde regnet med.

I flere beskeder mellem Matthew og Craig, kan man se, hvordan Matthew kalder datteren “satan forklædt i en sparkedragt”. Det skriver The Guardian.

Blev mishandlet af sin far

I løbet af de næste måneder får Elsie en række mistænkelige skader, inden Matthew til sidst banker hende ihjel kun to uger efter, adoptionen formelt var gået igennem.

Flere læger og socialrådgivere tilså den lille pige igennem de mange måneder, hvor hun blev mishandlet af sin nye far. Men ingen undrede sig over de mange gange Elsie var på hospitalet.

Fra september 2015 til sin død i maj næste år brækkede den lille pige sit ben, fik to blå mærker i ansigtet og endte på hospitalet, efter hun ifølge Matthew var “faldet ned ad trappen”. Det skriver Daily Mail.

Efterforskning af de sociale myndigheder

25. maj 2016 ringede Matthew efter en ambulance og Elsie blev hastet til hospitalet, da hun var besvimet. Den lille pige havde fået en hjerneblødning tre steder, havde brækket benet, led af kraniebrud samt brud på tre ribben.

Elsie døde fire dage senere på hospitalet, efter hun havde fået en alvorlig hjerneskade. I retten kunne man høre, hvordan hendes skader blev sammenlignet med et biluheld.

En obduktion af den lille pige viste, at hun også havde havde indre blødninger bag begge øjne. Ifølge lægerne kommer de fatale skader af, at Matthew har taget fat omkring Elsies ribben, rystet hende hårdt og måske endda banket hendes hoved mod en hård overflade.

De sociale myndigheder besøgte familiens hjem hele 15 gange, i løbet af de måneder den lille pige blev mishandlet. Alligevel var ingen urolige for pigens helbred.

Adoptionsmyndighederne har derfor startet en efterforskning, efter Matthew blev dømt for mordet, for at finde ud af, om de sociale myndigheder kunne have reddet Elsie.

Del din kommentar