Problemerne vælter ned over prins Andrew

Så er den gal igen for den arme prins.

Udgivet Opdateret

Det er ikke nemt at være prins Andrew af Storbritannien i øjeblikket. Han er ude i en sand ‘shit-storm’ på grund af sit venskab med den pædofili-dømte Jeffrey Epstein. Det er endda nået så vidt, at hans mor, dronning Elizabeth, har fritstillet ham fra alle officielle pligter på grund af situationen.

Nu står han så overfor nye anklager af liden flatterende karakter. Det skriver The Guardian.

Artiklen fortsætter under videoen

Han skulle ifølge mediet have anvendt ordet ‘nigger’ under en samtale med en medarbejder for den tidligere britiske premiere minister David Cameron.

Det drejer sig om Rohan Silva, der er af Sri Lankansk baggrund, og som mødte prinsen på Buckingham Palace tilbage i 2012.

Her skulle medarbejderen angiveligt have spurgt ind til, om prinsen mente, at den del af den Britiske regering, der beskæftiger sig med handel, burde kunne udføre et bedre stykke arbejde.

‘Niggeren’

Svaret fra prins Andrew var ifølge The Evening Standard: “Undskyld udtrykket. Men det er virkelig ‘niggeren’ i brændestakken”, skriver The Guardian.

Udtrykket stammer fra det tidlige 19. århundrede i USA. Det vedrørte slaver, der forsøgte at gemme sig i træ-bunker under flugt. Det blev senere en sætning, der signalerer ‘en ukendt faktor’, der påvirker en situation på en ikke særlig gunstig måde.

Nøjagtig den samme formulering blev benyttet af det konservative parlamentsmedlem Anne Marie Morris i 2017. Det fik partiet til at suspendere hende i flere måneder.

The Guardian skriver dog også, at kilder fra Buckingham Palace kategorisk afviser, at en sådan ordlyd skulle være blevet brugt.

Powered by Labrador CMS