Skip to main content

Flugtbilist: Derfor stak jeg af fra dødsulykke

En 21-årig mand er nu fængslet i fire uger for uagtsomt manddrab.

Flugtbilisten stak af i denne bil. Nu er han fængslet i fire uger. Foto: Københavns Politi.

Flugtbilisten stak af i denne bil. Nu er han fængslet i fire uger. Foto: Københavns Politi.

– Jeg bremser, så snart jeg ser ham, men der var det for sent.

Sådan lød noget af forklaringen fra en 21-årig mand, der i går, torsdag, blev anholdt og sigtet for uagtsom manddrab; en 85-årig mand er død af sine kvæstelser, som han pådrog sig efter at være ramt af den 21-åriges varebil. I en bussluse.

Ulykken, der endte med at koste den ældre mand livet, fandt sted 5. november. Den 85-årige mand blev ramt i en bussluse under skinnerne på Nørrebro Station. Herefter stak bilisten af fra stedet.

– Manden er ved at krydse vejen i busslusen, og så bliver han ramt af bilen, der jo sådan set intet har at gøre netop der. Den 85-årige flyver efterfølgende op i luften, har Jesper Lotz, politikommissær ved Københavns Politi, tidligere fortalt til Newsbreak.dk

Den sigtede stak så af fra stedet. Forinden havde han talt med vidner til episoden. Han fortalte dem, at han lige skulle parkere bilen for så at vende tilbage.

– Det gjorde han ikke, han stak i stedet af via Nørrebrogade i retning mod centrum, fortalte Jesper Lotz.

Ad flere omgange har Københavns Politi så efterlyst føreren af den hvide varevogn, der stak af fra uheldet. Uden held.

Det var først, da der i går, torsdag, blev frigivet en video af den flygtende bil, at der var bid – en 21-årig mand blev anholdt.

Fremstillet i grundlovsforhør

Fredag blev den 21-årige mand så fremstillet i grundlovsforhør og er blevet sigtet for uagtsomt manddrab. Og fængslet i fire uger.

Her forklarede han ifølge Ekstra Bladet, at det var en blanding af panik og chok, der fik ham til at flygte.

Vidner har forklaret til politiet, at den 21-årige steg ud af bilen for at se, om hans bil havde fået skader ved påkørslen. Og han derefter flygtede fra ulykken.

Det var den 21-årige dog ikke enig i.

– Da jeg så ham ligge på jorden med blod fra hovedet, bad jeg en om at ringe efter en ambulance. Imens er der en af de andre til stede, som siger til mig, at jeg bare skal køre videre, så det gjorde jeg, forklarede den 21-årige.

Ikke første gang

Den 21-årige måtte også indkassere en sigtelse for at køre uden kørekort – det var nemlig blev taget ved en tidligere lejlighed.

Blandt andet blev han i år straffet for at have påkørt en cyklist på Nørrebro, da han på Frederikssundsvej var kørt frem for rødt lys. Der er også endnu en verserende sag mod den sigtedet – også for at køre over for rødt lys.

Den 21-årige fik frataget sit kørekort, fordi han inden for tre år efter at have fået det fik to klip for trafikforseelser.

– Den her sag er meget grov. Du har haft 12 dage til at komme dig over chokket og ringe til politiet, men det har du undladt, sagde dommer Ulla Otken blandt andet som begrundelse for de fire ugers varetægsfængsling, skriver Ekstra Bladet.

Den 21-årige udbad sig betænkningstid i forhold til fængslingskendelsen.

 

Del din kommentar