Fodboldhold udelukkes: Overfaldt dommer og modstandere i voldsrus

Dansk Boldspil-Union har udelukket et serie 2-hold efter en voldsom episode på banen.

Et fodboldhold er blevet udelukket efter et masseoverfald på modstandere og kampens dommer. ArkivFoto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Udgivet Opdateret

Det danske serie 2-hold FC Albertslund er blevet udelukket fra turneringen, der administreres af Dansk Boldspil-Union (DBU) Sjælland. Det skyldes en voldsepisode, hvor både kampens dommer og flere modstandere blev overfaldet af spillere, træner og tilskuere fra FC Albertslund.

Kendelsen fremgår af en pressemeddelelse fra DBU Sjælland. Her fremgår det, at FC Albertslund udelukkes fra turneringen i serie 2’s pulje 2 i indeværende sæson, og klubben må derfor starte i serie 6 fra sæsonen 2017/2018.

I tilgift modtager klubben også flere bøder på i alt 7500 kroner for overfald og manglende kontrol over tilskuere.

Eksploderede i voldsrus

Kampen, det hele drejer sig om, blev spillet den 17. september, og sagen er blevet afdækket intensivt af Ekstra Bladet. Avisen har kunnet berette fra trænere, dommere og vidner, hvordan de kaotiske scener udspillede sig, da FC Albertslund mødte Hundige BK i en alt andet end almindelig fodboldkamp.

På avisens hjemmeside eb.dk har man flere gange kunnet læse beretninger fra den forfærdelige kamp, der endte ud i voldsom tumult efter et rødt kort. Scenerne beskrives bedst med ordet masseoverfald.

– Det var helt sindssygt. De (hjemmeholdet, red.) var i dårligt humør fra starten af kampen og brokkede sig over alt. Jeg gav et gult kort, da en spiller kaldte mig racist, og en anden truede mig med, at han ville finde ud af, hvor jeg boede, når kampen var slut, og slå mig ihjel. Det fik mig til at give ham det røde kort. Det fik tilskuerne til at gå amok, og jeg forsøgte at berolige deres bænk, der også var oppe og køre. Pludselig fik jeg en knytnæve i baghovedet, fortæller Bo Bauer, der var dommer i kampen til eb.dk.

Efterfølgende brød helvede løs, og øretæver fløj til høre og venstre.

Det har nu kastet en lang række sanktioner af sig, men værst er det gået ud over FC Albertslunds træner.

“FC Albertslunds træner idømmes karantæne fra al dansk fodbold frem til 31.12.2019 for at have truet kampens dommer på livet, slå ud efter dommeren og have deltaget i den efterfølgende tumult”, skriver DBU Sjælland. Dertil er tre spillere idømt karantæne til 2018.

Københavns Vestegns Politi har tillige bekræftet over for Ekstra Bladet, at det har modtaget tre anmeldelser om vold.

Uacceptabelt

Hos DBU ser man med stor alvor på sagen, der primært er blevet belyst ved beretninger fra begge hold samt kampens dommer.

– Jeg finder det aldeles velvalgt, at disciplinærudvalget har tildelt hårde straffe på baggrund af de sagsakter, der var tilgængelige. Det er en ekstremt alvorlig og uacceptabel episode, som fodbolden på Sjælland har været vidne til.  Det sender et klart signal om, at det er helt uacceptabelt, at begå vold i forbindelse med en fodboldkamp, siger bestyrelsesformand i DBU Sjælland Ole Jacobsen i pressemeddelelsen.

– Personligt tager jeg total afstand fra enhver form for vold og er af den overbevisning, at der skal slås benhårdt ned på vold, uanset karakter. Der findes ganske enkelt ingen undskyldning for at slå på andre mennesker uanset omstændighederne og ej heller på en fodboldbane, fortsætter han.

Læs hele DBU Sjællands afgørelse her.

Powered by Labrador CMS