Fødevarestyrelsen advarer: Du kan dø af at spise disse skaldyr

Algegift, fundet i muslinger indsamlet i Horsens Fjord, får nu Fødevarestyrelsen til at advare forbrugere mod at samle muslinger og østers i og omkring Horsens Fjord.

Udgivet Opdateret

Der er fundet algegift i muslinger i Horsens Fjord samt ved østkysten nord og syd for fjorden. Derfor fraråder Fødevarestyrelsen, at muslingeglade forbrugere samler muslinger og østers i og omkring Horsens Fjord og langs kysterne syd og nord for fjorden.

Algegiften, der er fundet i muslingerne, kaldes Domoinsyre og kan forårsage opkast, diarré og svimmelhed. I meget alvorlige tilfælde vil giften kunne medføre dødsfald. Algegiften forsvinder ikke ved varmebehandling, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Algegift føres med strømmen

De giftige muslinger er indsamlet i åbent farvand, men da algegiften kan føres med strømmen, fraråder Fødevarestyrelsen, at forbrugerne samler muslinger og østers i og omkring Horsens Fjord og langs kysterne syd og nord for fjorden.

Alle muslinger og østers, der sælges i Danmark, bliver testet for algegift. Det er derfor forsat sikkert at købe muslinger og østers i butikkerne.

Powered by Labrador CMS