Skip to main content

Fødevarestyrelsen advarer mod disse kyllingestykker

Den danske mærkning mangler - igen.

Kyllingenuggets fra Lidl trækkes tilbage. Modelfoto: Scanpix

Kyllingenuggets fra Lidl trækkes tilbage. Modelfoto: Scanpix

Lidl og Fødevarestyrelsen advarer mandag mod et produkt, der er solgt i Lidls danske butikker landet over. Det skyldes – for gud ved hvilken gang – at Lidl ikke har sikret sig, at der er dansk mærkning på produktet til salg i Danmark.

Det er vigtigt, for det er den eneste måde, forbrugere kan sikre sig mod allergener, og det er da netop også derfor, SK Meat via Lidl tilbagekalder kyllingenuggets med karry-dip. Produktet sælges i pakninger á 300 gram, og der er altså ingen dansk varedeklaration på.

Produktet indeholder allergenerne hvede, selleri og kan indeholde spor af sennep, og Fødevarestyrelsen oplyser i en pressemeddelelse, at det naturligvis kan fremkalde allergiske reaktioner hos personer, som ikke kan tåle de nævnte allergener. Manglende mærkning betyder selvsagt, at allergikere ikke har en jordisk chance for at sikre sig mod dette.

Lidl og SK Meat, der begge er forankrede i Tyskland, beklager eventuelle gener og skriver i en pressemeddelelse:

– Er man allergisk over for ét eller flere af ovennævnte allergener, bør man kassere produktet eller levere det tilbage til nærmeste Lidl-butik, hvor pengene refunderes. For personer, der ikke er allergiske over for hvede, selleri eller sennep, er der ingen sundhedsmæssig risiko forbundet ved indtagelse af produktet.

I denne artikel kan du læse mere om, hvorfor det er så vigtigt med korrekt mærkning:

Oplysning om allergener kan betyde forskellen på liv eller død

Del din kommentar