Fødevarestyrelsen afslører ulovligt bageri

Fødevarestyrelsen advarer nu mod pitabrød og fladbrød produceret på et ulovligt bageri. Foto: Colourbox.com (Modelfoto).
Udgivet Opdateret

Fødevarestyrelsen advarer nu mod pitabrød og fladbrød produceret på et ulovligt bageri i Roskilde. Brødene er ifølge Fødevarestyrelsen produceret under »uhygiejniske forhold i lokaler, der er under ombygning og ikke mulige at rengøre«.

Desuden er der ikke indlagt vand i produktionslokalet, og lokalerne, hvor brødet produceres, er ikke adskilt fra byggematerialer og udstyr, der benyttes under ombygningen, skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Dermed kan der ifølge styrelsen være risiko for, at brødet er blevet forurenet med fremmedlegemer og støv.

Brødene er produceret af Lavas Produktion IVS i Roskilde, som ifølge Fødevarestyrelsen slet ikke er registreret som fødevarevirksomhed. Ulovlighederne blev afsløret under et kontrolbesøg udført af Fødevarestyrelsens rejsehold.

Fødevarestyrelsen skriver, at brødene bør kasseres eller leveres tilbage til det sted, man har købt den. Det kan enten være gennem direkte salg fra virksomheden i Roskilde eller via forhandlere. Sagen kompliceres af, at der ikke er nogen mærkning på de plastposer, som indeholder de frosne pita- og fladbrød.

Powered by Labrador CMS