Skip to main content

Fødevarestyrelsen har fået 300 klager om sure ænder

Flere end 300 har henvendt sig til Fødevarestyrelsen med klager over ildelugtende juleænder.

Det er denne and, der bliver trukket tilbage.  Foto: Fødevarestyrelsen

Det er denne and, der bliver trukket tilbage. Foto: Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen har den seneste uge modtaget flere end 300 henvendelser fra forbrugere, der har klaget over ildelugtende ænder.

Det oplyser kødkontrolchef Jens Dissing fra Fødevarestyrelsen.

Hovedparten af klagerne omhandler produkter fra virksomheden Dansk And A/S i Struer, der lillejuleaftensdag trak et parti ænder produceret 10. december tilbage.

Virksomheden udvidede søndag tilbagetrækningen til at omfatte ænder produceret fra 9. til 21. december.

– Virksomheden har handlet helt efter bogen, siger Jens Dissing.

– Nu skal tiden fra virksomhedens side så bruges på at se på, hvad der er gået galt, hvis der er gået noget galt, lyder det fra kødkontrolchefen.

Tre dyrlæger til slagteriet

Han har mandag sendt tre dyrlæger til andeslagteriet i Struer for at tjekke, at slagteriet har informeret aftagerne af ænderne, sådan som de skal gøre.

– Det er standardprocedure. Vi følger op på papirgangen og følger så at sige andesporet for at se, hvor produkterne har været leveret til og sikrer os, at aftagerne har fået de underretninger, de skal have, siger Jens Dissing.

Dansk Ands ejer, direktør Martin Daasbjerg, skriver på virksomhedens hjemmeside, at man udvider tilbagetrækningen for at “være helt sikker på, at der ikke er flere ænder med afvigende luft”.

Han skriver også, at det var en “menneskelig fejl”, der var årsag til, at partiet af ænder fra 10. december blev trukket tilbage.

Instruktionen af medarbejderne var ikke sket “fyldestgørende”, og det betød, at der skete en fejl i nedkølingen af de slagtede ænder denne dag, forklarer Martin Daasbjerg i en kommentar på hjemmesiden.

Godt forløb

Jens Dissing oplyser, at man løbende hen over juledagene har været i kontakt med andeslagteriet og intet har at udsætte på samarbejdet med virksomheden.

– Forløbet har været rigtigt og godt, og nu mødes vi i starten af januar med virksomheden for at følge op, siger Jens Dissing.

Han tilføjer, at der i januar også gennemføres en af fem årlige såkaldte audits, hvor virksomhedens interne procedurer gennemgås fra A til Z.

Det har ikke været muligt at træffe slagteridirektør Martin Daasbjerg for en kommentar.

/ritzau/

Del din kommentar