Skip to main content

Forloren hare kaldes tilbage grundet salmonellafrygt

Tulip sætter fødevaresikkerhed højt og igangsatte straks en tilbagekaldelse, da Fødevarestyrelsen tog kontakt.

Forloren hare fra Tulip kaldes tilbage grundet salmonellafrygt. Genrefoto: Scanpix.

Forloren hare fra Tulip kaldes tilbage grundet salmonellafrygt. Genrefoto: Scanpix.

Tulip Food Company, der i Danmark er kendt for at producere både færdigretter og ferske fødevarer, har meddelt, at man kalder produktet “COOP Forloren Hare” tilbage fra hylderne, fordi der er opstået tvivl om produktets kvalitet.

Det kan betyde mange ting, men det viser sig, at Fødevarestyrelsen står med en sag, hvor flere personer er blevet ramt af salmonellaforgiftning, og man kan fra Fødevarestyrelsen endnu ikke sige, hvordan disse personer er blevet smittet.

Man ved dog, at nogle af de smittede har spist forloren hare fra Tulip. Så på trods af, at hverken Tulips kontrollanter, eller Fødevarestyrelsens ditto, på noget tidspunkt har fundet salmonella i “COOP Forloren Hare” kaldes varen tilbage.

Solgt i hele landet

Varen er frossen og solgt landet over siden november 2016.

Den har følgende data:

COOP Forloren Hare

nettovægt 350 g

Pakkedato: 04/11/2016

Bedst før dato: 01/08/2017

EAN: 7340011419334

Har man netop sådan en pakke forloren hare liggende i fryseren eller i køleskabet, skal man enten smide maden ud eller levere den tilbage, hvor den er købt. I så tilfælde vil prisen for varen blive refunderet.

Ligger det i din fryser?

Kommunikationsansvarlig for Tulip Food Company, Michael Ravn, fortæller Newsbreak.dk, at man hos Tulip tager fødevaresikkerhed meget alvorligt.

– Vi er ret sikre på, at salmonellaen ikke kan stamme fra vores produkt. Der er ikke fundet salmonella i hverken vores eller Fødevarestyrelsens prøver af det. Men for en sikkerheds skyld kalder vi det tilbage, siger Michael Ravn.

Der er tale om cirka 3600 pakker færdigret, der altså er blevet solgt over en fire måneder lang periode. For forbrugernes sikkerheds skyld er det derfor vigtigt, at man undersøger, om man har varen liggende.

Reagerer som en verdensmester

Michael Ravn fortæller, at man hos Tulip nu vil undersøge den tilbagekaldte vare nok engang i forventning om, at der ikke vil være salmonella at finde deri. Han oplyser, at salmonella bliver slået ihjel ved 70 graders varme. Den tilbagekaldte fødevare består af kød, sovs og kartofler, og alle tre dele bliver opvarmet til langt over 70 graders varme, inden det bliver pakket og frosset ned.

– Hos forbrugeren skal det opvarmes igen i ovn eller mikroovn, siger Michael Ravn.

Derfor er han så sikker, som man nu kan være, på, at der ikke er salmonella i den mad, der er blevet sendt til Coop fra Tulup.

– Vi kalder os for verdensmestre i fødevaresikkerhed, og så skal vi optræde sådan. Forbrugerens sikkerhed er det vigtigste for os, siger Michael Ravn til Newsbreak.dk.

Del din kommentar