Skip to main content

Fuglemanden og drengen skal kæmpe om Oscaren

Foto: ADRIAN SANCHEZ GONZALEZ/Scanpix.

Foto: ADRIAN SANCHEZ GONZALEZ/Scanpix.

Foto: ADRIAN SANCHEZ GONZALEZ/Scanpix.

Foto: ADRIAN SANCHEZ GONZALEZ/Scanpix.

Foto: ADRIAN SANCHEZ GONZALEZ/Scanpix.

Til årets store Oscar-uddeling er “Birdman” og “Boyhood” på forhånd udnævnt til de helt store favoritter.

Det er igen blevet tid til glamour, gråd, kendisser og kjoler. Søndag aften uddeles filmverdens mest prestigefyldte pris, Oscar.

Det store show løber af stablen i Hollywood’s Dolby Theatre i Los Angeles, hvor skuespilleren Niel Patrick Harris vil føre tv-seere fra hele verden igennem det tre timer lange prisuddelingsshow.

På forhånd er filmene “Birdman” og “Boyhood” blevet udråbt til favoritter til at løbe med de største priser.

“Boyhood” har taget 12 år at producere, og filmen handler om en ung drengs turbulente opvækst i en amerikansk skilsmissefamilie. Gennem de 12 års produktion er de samme skuespillere blevet brugt.

Under Bafta-showet, der er den britiske pendant til Oscaren, vandt “Boyhood” en håndfuld priserne, heriblandt prisen for årets bedste film, og filmkyndige mener, at Bafta-priserne plejer at give et godt praj om, hvem der hiver Oscar-statuetterne hjem.

“Birdman”, der har den tidligere Batman-skuespiller Michael Keaton i hovedrollen, ventes at konkurrere med “Boyhood” om priserne for årets bedste film og årets manuskript, mens Michael Keaton ventes at vinde prisen for bedste mandlige hovedrolle.

Den amerikanske skuespiller Julianne Moore spås at vinde prisen for årets bedste kvindelige hovedrolle i rollen som alzheimerpatient i “Jeg er stadig Alice”.

Aktivistgrupper har på forhånd bebudet demonstrationer mod showet, skriver Variety. Begrundelsen er, at ingen af de nominerede er farvede, og det mener grupperne er diskriminerende.

Oscar-showet er også et højdepunkt for modeverdenen, efter som Hollywoods førende damer valser ned ad den røde løber i kunstfærdige kjoler og juveler.

Det berømte solrige vejr i Los Angeles ventes dog ikke at leve op til sit rygte. Arrangørerne har besluttet at overdække den røde løber, da vejrudsigten spår regn, når stjernerne skal gå ned ad den røde løber.

/ritzau/Reuters

Del din kommentar