Skip to main content

Fuld bilist: Tre børn dræbt i ulykke

Tre børn på to, fire og seks år er blevet dræbt, mens et barn og en kvinde er i kritisk tilstand efter ulykke.

Amish-folkets primære transportmiddel er hestevogne. Her ses en amish-hestevogn i Pennsylvania, USA. (Arkivfoto). Foto: Mladen Antonov/AFP

Amish-folkets primære transportmiddel er hestevogne. Her ses en amish-hestevogn i Pennsylvania, USA. (Arkivfoto). Foto: Mladen Antonov/AFP

Tre amish-børn er blevet dræbt som følge af et sammenstød mellem en hestevogn og en lastvogn i delstaten Michigan i USA. Det oplyser politiet i det sydlige Michigan natten til mandag dansk tid ifølge blandt andre Washington Post.

Fredag aften kørte en beruset bilist sin lastvogn ind i en hestevogn med syv personer. To børn på henholdsvis to og seks år døde på stedet. De øvrige fem personer blev indlagt på hospitalet.

Søndag er et barn på fire år omkommet på grund af sine kvæstelser. Desuden er et barn på tre år og en kvinde, som begge befandt sig på hestevognen under sammenstødet, fortsat i kritisk tilstand, fortæller talsmand for politiet i Branch County, Seth Reed, til avisen Detroit Free Press.

Slynget ud

Trafikulykken skete i Algansee Township nær Michigans grænser til delstaterne Indiana og Ohio. Det er et område, hvor talrige amish-lokalsamfund hører til.

Ifølge politiet blev alle syv personer kastet ud af hestevognen, da den blev påkørt. Personen bag rattet i en pickup var en 21-årig mand. Han er blevet sigtet for at køre i beruset tilstand, hvilket har ført til dræbte og sårede. Forholdet mellem de syv påkørte personer er ikke oplyst.

Den unge mand har fået fastsat en kaution på 500.000 amerikanske dollar.

Uhyggelig sammenligning

Amish-folket er en protestantisk kristen gruppe af anabaptister, hvilket vil sige tilhængere af voksendåb. De er kendt for at føre en bibeltro og ydmyg livsstil. Eksempelvis må de ikke eje teknologi, der er opfundet efter det 17. århundrede. Derfor bruger de hestevogne som primær transportform.

Ulykken er ikke den første af sin slags. I 2017 skete en anden ulykke omkring 100 kilometer fra det aktuelle ulykkessted, skriver Washington Post.

Her blev også tre børn dræbt, mens ni kom til skade. En rød pickup-truck ramte hestevognen.

Del din kommentar