Skip to main content

Fylder år: Kæmper ikke længere imod

Fødselar Özlem Cekic har valgt at omfavne sine strækmærker, appelsinhud og grå hår

Brobyggeren Özlem Cekic fylder 45 år fredag den 7. maj 2021. Foto: Sofie Mathiassen/BM/Ritzau Scanpix

Brobyggeren Özlem Cekic fylder 45 år fredag den 7. maj 2021. Foto: Sofie Mathiassen/BM/Ritzau Scanpix

Den tidligere SF-politiker Özlem Cekic, som nu er beskæftiget som debattør, foredragsholder, forfatter og ikke mindst brobygger, kan fredag fejre sin 45-års fødselsdag.

“I dag er jeg halvvejs i mit liv. 45 år,” skriver hun i et opslag på Facebook i anledning af sin fødselsdag.

“Mens jeg har brugt første halvdel på at holde fast i mine rødder, skal jeg næste halvdel bruges på at slå rødder i mit nykøbte sommerhus. Det handler ikke længere om at kæmpe imod naturen men leve med strækmærkerne, appelsinhuden og mit grå hår. Nu ser jeg frem til at opleve min børns førstegangs forelskelser og førstegangs tilvalg og fravalg,” skriver brobyggeren videre.

Nej til bh og stiletter

For den 45-årige fødselar handler livet ikke længere om at tale og bevise, hvor klog hun er, men lytte og nyde, hvor klog hun bliver.

Özlem Cekic har lært, at tiden går hurtigt, så man skal huske at nyde hvert eneste øjeblik og gribe nuet.

“Jeg er ikke længere forpligtet til at gå med bh, stiletter, lavtaljede bukser, trække-maven-ind-strømper. Nej, nu vil jeg træne for at spise mere og leve længere. Min krop er beviset på, at jeg har født tre smukke mennesker, visdommen ligger i mit grå hår og, rynkerne afslører alle de gange jeg har grint og grædt,” fortæller hun i Facebookopslaget.

Mindre søvn og flere begravelser

Det lyder til, at Özlem Cekic har fået en god start på sin 45-års fødselsdag. Hun er nemlig blevet vækket med sang og kærlighed.

Brobyggeren forudsiger, at hun i fremtiden kommer til at sove mindre og gå til flere begravelser. Og så overvejer hun at starte på bækkenbundsøvelser, skriver hun efterfulgt af en smiley.

“Når jeg kigger på mine bedrifter i første halvleg, så er jeg stolt, beæret og utrolig taknemlig,” lyder det fra Özlem Cekic.

“Livet er ikke det værste, man har,” slutter hun.

Del din kommentar