Skip to main content

Gæster evakueres fra charterhotel efter to mystiske dødsfald

Omkring 300 gæster bliver flyttet væk fra populært charterhotel i Egypten efter to mystiske dødsfald.

Et hotel i Hurghada bliver undersøgt efter to dødsfald og flere sygdomstilfælde. Foto: Scanpix

Et hotel i Hurghada bliver undersøgt efter to dødsfald og flere sygdomstilfælde. Foto: Scanpix

Et britisk ægtepar er med kort tids mellemrum omkommet under en ferie i Egypten. De boede på Steigenberger Aqua Magic Hotel i den egyptiske ferieby Hurghada. Der er meldinger om, at flere gæster på hotellet har fået det dårligt, og nu har det britiske rejsebureau valgt at evakuere alle sine gæster fra hotellet. Det skriver The Telegraph.

Det står endnu ikke klart, hvorfor ægteparret er omkommet, men en undersøgelse er i gang.

Ægteparret var på ferie med deres datter og børnebørn, da de begge pludseligt omkom med få timers mellemrum. Datteren har fortalt, at de begge var sunde og raske, da de tog afsted på ferien.

Det britiske rejseselskab Thomas Cook meddelte torsdag, at det for en sikkerheds skyld ville evakuere sine 300 gæster på hotellet.

– Vi er dybt berørte af den tragiske nyhed om vores to gæster, der boede på Steigenberger Aqua Magic Hotel i Hurghada i Egypten. Omstændighederne omkring dødsfaldene er fortsat uklare. Vi har også modtaget yderligere meldinger om et øget sygdomniveau blandt gæsterne. Sikkerhed er altid vores højeste prioritet, så vi har som følge af et forsigtighedsprincip valgt at fjerne alle vores gæster fra hotellet, skriver Thomas Cook i en pressemeddelelse.

Gæsterne er blevet tilbudt at enten flytte til et andet hotel eller at flyve hjem fredag.

Flere danske rejsebureauer sælger rejser til hotellet, men det er uvist, om der er nogen danskere på hotellet i øjeblikket.

Hos Atlantis Rejser har man ikke nogen danske gæster på hotellet nu, oplyser kommunikationschef Pernille Ammitzbøll til Newsbreak.dk. Hun fortæller, at der er tale om et ekstremt populært hotel, og derfor har det ikke været muligt for Atlantis Rejser at få nogen værelser før til november.

Atlantis Rejser følger dog situationen nøje.

– Vi har selvfølgelig også læst det her, og vi kan forstå at det fortsat er lidt uklart, hvad det er der er foregået, siger Pernille Ammitzbøll.

Atlantis Rejser har valgt at sende sin egen kvalitetskontrollør ned til hotellet, og man følger derudover myndighedernes undersøgelse af dødsfaldene.

– Vi afventer de to undersøgelser, før vi finder ud af, hvad der skal ske fremadrettet, siger Pernille Ammitzbøll.

Hun fortæller, at Steigenberger Aqua Magic Hotel er et tyskejet hotel, som normalt holder en yderst høj standard og er meget driftsikkert.

– Det er meget overraskende for os, at det her sker.

Del din kommentar