Galleri: Forlad landjorden og oplev nogle af Asiens flydende hoteller

Mekong Floating House.
Udgivet Opdateret

For mange rejsende er hoteller kun et sted, man opholder sig for at sove og ikke meget mere. Det meste af ens rejse kan nemt foregå uden for hotellet med sightseeing og at opleve den lokale kultur og atmosfære. Men på nogle hoteller er opholdet selve formålet med rejsen.

Det gælder især på flydende hoteller; de såkaldte ”floatels”, der findes mange steder i Asien.

Hotelbookingsiden Agoda.com har fundet 5 flydende hoteller i Asien, hvor man uden tvivl får muligheden for at slappe af på ret anderledes vis, samtidig med at man kan nyde den flotte autentiske natur eller springe en tur i vandet direkte fra hotelværelset.

The Float House River Kwai (Kanchanaburi, Thailand)

Float House er et meget lokalt flydende hotel. De 10 luksusvillaer, der alle er forbundne, er hver på 90 kvadratmeter og bygget af lokale materialer. Villaernes interiør kan bedste beskrives som folkeligt thailandsk.

Til trods for beliggenheden så kan teknologientusiaster tage det helt roligt for Float House har både trådløst internet, dvd-afspillere og fladskærmsfjernsyn.

Til hver enkelt villa findes der også en privat mole samt altan med udsigt ud over vandet.

Mekong Floating House (Ben Tre, Vietnam)

Det familieejede Mekong Floating House er et flydende hotel med ekstra fokus på bæredygtighed og miljøvenlig drift, der blandt andet ses ved at hotellet har solpaneler til at sikre elektricitet over hele ejendommen, en tank til håndtering af spildevand og er bygget af lokale materialer.

Det flydende hotel tilbyder en lang række vietnamesiske delikatesser, der kan nydes sammen med synet af den omkringliggende natur.

Golden Island Cottages (Inle-søen, Myanmar)

Golden Island Cottages har en skøn beliggenhed på Inle-søen, der giver mulighed for at se flotte solopgange og –nedgange ud over søen. Samtidig ligger hotellet også ved siden af et fuglereservat, så det er et fremragende sted til at opleve en masse forskellige fuglearter.

Hotellets 25 hytter er opført på stylter, der er en normal bygningsmåde i denne region. Resortet er kendetegnet ved det meget venlige personale, der byder hver eneste gæst velkommen med spektakulær musik, når de ankommer med båd til hotellet.

The River Kwai Jungle Raft Floatel (Kanchanaburi, Thailand)

The River Kwai Jungle Raft Floatel ligger et par timers kørsel fra Thailands hovedstad Bangkok. Hotellet er en flydende landsby, der har været til stede siden 1976, og alle værelser er forbundet med reb i en lang linje ned ad floden Kwai.

Her er ingen elektricitet, så ønsker man at koble helt fra, så er dette bestemt det rette sted.

Der er mulighed for at slappe af i hængekøjer og nyde solen, men at springe en tur i floden er også populært. Strømmen kan dog være stærk, så mange vælger at hoppe i fra den ene ende, flyde ned ad floden til enden af hotellet, kravle op og så ellers tage samme tur igen og igen.

Shwe Inn Tha Floating Hotel (Inle-søen, Myanmar)

I hjertet af Inntha-stammeterritoriet ligger Shwe Inn Tha Hotel. Hotellet ligger i Inle-søen og er omkranset af tågen fra de nærliggende Blå Bjerge. Hotellet har 40 værelser og suiter i forskellige klasser, så der er noget for enhver smag.

Desuden kan man hvert år i oktober deltage i bådræset der finder sted på Inle-søen og blandt andet har deltagelse af både med over 100 roere, der alle ror ved hjælp af deres ben; en måde at ro på, der er karakteristisk for området.

Powered by Labrador CMS