Guide: Disse fødevarer skal du ikke have stående i køleskabet

Der findes ting, man kun bør opbevare i køleskabet, og så er der de varer, der faktisk har det bedst væk fra de kolde temperaturer bag lågen.

Udgivet Opdateret

Ved du, hvilke fødevarer du bør ikke bør opbevare i køleskabet? Ellers kan du få svar på dine spørgsmål ved at læse denne artikel. Der findes fødevarer, vi kun bør have stående i køleskabet, og så er der de varer, det ikke giver mening at have stående ved andet end stuetemperatur.

Opbevarer vi dem forkert, risikerer vi, at de kommer til at smage forfærdeligt. Derudover er det spild af vores penge.

Vi danskere smider ofte mad ud, fordi det bliver opbevaret forkert; det når slet at ret at gå i fordærv, før vi får det spist. TV2 har talt med Camilla Udsen, seniorrådgiver i fødevarepolitik hos Forbrugerrådet, om emnet.

–  Der er mange, der er i tvivl om, hvordan de skal opbevare især frugt og grønt, men hvis man ikke opbevarer det rigtigt, risikerer man unødvendigt madspild, siger hun til TV2.

Hvis du følger rådene fra Camilla Udsen, er der en god chance for, at du i fremtiden ungår kuldeskader på dine fødevarer.

Korrekt opbevaring af fødevarer sikrer først og fremmest længst mulig holdbarhed. Derudover smager korrekt opbevarede fødevarer også anderledes – og bedre – end fødevarer, der er stuvet forkert af vejen.

Hvad skal i køleskabet og hvad skal ikke?

Siden det kan være besværligt at huske præcist hvad, man skal opbevare hvor, har hun sat ord på, hvordan man skal opbevare 11 populære fødevarer, og hvilke af dem man skal have stående i køleskabet. Blandt dem er både appelsiner, brød og ikke mindst kaffebønner.

For dine kaffebønner har det faktisk ikke godt af at blive opbevaret inde i køkkkenskabet sammen med salt, sukker, te og marmlade. Men hvor skal kaffen så stå?

Klik dig gennem galleriet og få svaret på det spørgsmål. Så kan du også lære om opbevaring af både olie, appelsiner og meget, meget andet.

Powered by Labrador CMS