Skip to main content

Helle håber på hjælp

7.401 børnefamilier har i år søgt om julehjælp hos den sociale hjælpeorganisation Blå Kors - en af dem er Helle Damm og hendes børn, som håber på at få julehjælp

Det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen, når man ikke har så mange penge at gøre godt med.

Derfor søger mange børnefamilier igen i år om hjælp til mad og gaver hos sociale hjælpeorganisationer, der traditionen tro uddeler julehjælp til trængte familier.

Helle Damm fra Odense har i år søgt om julehjælp hos Blå Kors i håbet om at få gavekort, som kan gøre julemåneden lidt mindre bekymringsfuld. Hun er på førtidspension og bor alene med sine to døtre, som hun skal holde jul med.

– Jeg har søgt, fordi jeg har en lav indkomst på grund af min sygdom. Samtidig er jeg alenemor. Det er ikke nogen beklagelse som sådan, men det er meget svært at få pengene til at løbe rundt. Vi har jo alle nogle udgifter, som skal betales, fortæller Helle Damm i en pressemeddelelse fra Blå Kors Danmark.

Julehjælp slår rekord

Helle Damm er langt fra den eneste, som søger om julehjælp. Hos Blå Kors har man i alt modtaget 7.402 ansøgninger Det er 229 flere end i 2019, hvor man oplevede det højeste antal ansøgere til dato.

Generalsekretær Christian Bjerre tror, at stigningen skyldes, at flere familier har en presset økonomi og at der er kommet mere fokus på muligheden for at søge om julehjælp.

– Vi havde det desværre på fornemmelsen, at mange igen i år vil være nødt til at søge om julehjælp. Nogen har stor gæld eller er ramt af sygdom, misbrug eller andre problemer, som påvirker hele familien. Og coronatiden har bestemt ikke gjort det nemmere, siger Christian Bjerre og understreger, at han er glad for, at mange har støttet årets julehjælp:

– Der skal lyde en stor tak til alle de danskere, der har givet et bidrag – lige fra privatpersoner til virksomheder og fonde. Vi har oplevet en stor opbakning til julehjælpen.

Gør en forskel for familierne

Alle familier, som har søgt om julehjælp hos Blå Kors, får senest den 9. december besked om, hvorvidt de får tildelt hjælp.

Helle Damm håber, at hun får tildelt julehjælp, så hun kan glæde sine børn.  Foto: Blå kors.

Helle Damm håber, at hun får tildelt julehjælp, så hun kan glæde sine børn. Foto: Blå kors.

Hjemme hos Helle Damm håber de på at blive blandt de familier, som kan se frem til en økonomisk håndsrækning i julen. For hende og hendes børn vil julehjælpen have stor betydning, fortæller hun:

– Det kan gøre en stor forskel, at der er noget ekstra. Vi kan købe nogle gaver og julemad. Man kan få rigtig mange fine ting i en genbrugsbutik. Også helt nye.

Blå Kors’ julehjælp består af et gavekort til Lidl på 400 kroner og et gavekort på 200 kroner til Blå Kors’ genbrugsbutikker.

Del din kommentar