Hemmelig app fælder kriminelle

Australsk politi har sammen med FBI infiltreret adskillige kriminelle grupper med hjælp fra deres egen app.

Udgivet Opdateret

Se flere fotos i billedgalleriet herover

Hundredvis af kriminelle er de seneste dage blevet anholdt over hele verden i en af de hidtil mest sofistikerede infiltreringer af organiseret kriminalitet.

Det oplyser adskillige politiagenturer tirsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

I Australien har man anholdt mere end 200 medlemmer af mafia- og rockermiljøet i aktionen kaldet “Operation Ironside”.

Flere års arbejde

Ifølge ABC News er “Operation Ironside” resultatet af tre års samarbejde mellem Australiens føderale politi og USA’s forbundspoliti (FBI).

Samarbejdet har blandt andet medvirket til, at flere kriminelle er blevet snydt til at kommunikere igennem den krypterede app Anom. En app, som politiet infiltrerede i 2018.

Det har ført til, at mindst 21 drabsplaner er blevet spoleret, mens over 3.000 kilo stoffer, 104 våben samt kontanter og værdier for 45 millioner dollar er blevet konfiskeret.

Verdensomspændende aktioner

ABC News melder, at australsk politi mandag slog til på over 300 adresser. På samme tid fandt lignende ransagninger sted i USA og Europa.

Australsk politi oplyser, at appen Anom blev brugt af flere end 11.000 folk over hele verden. Den blev lukket i denne uge.

Efterforskningen har i de seneste måneder vokset sig så stor, at Australiens føderale politi de seneste uger har sat alt andet på pause med undtagelse af børnebeskyttelses- og antiterrorisme-opgaver.

Danmark også involveret

Ifølge det svenske nyhedsbureau TT har det europæiske politisamarbejde Europol indkaldt til pressemøde om sagen tirsdag.

Bureauet skriver, at Danmark, Norge, Sverige og Finland blandt andre har været involveret i indsatsen.

Se flere fotos i billedgalleriet over denne artikel

Powered by Labrador CMS