Her åbnes der for grænsehandel

Faldende incidenstal i Slesvig-Holsten betyder, at delstaten ventes at blive "gul", når rejsevejledningerne opdateres på fredag

Udgivet Opdateret

Citathistorie: Der Nordschleswiger

Se mere i galleriet ovenfor

Fra på lørdag bortfalder karantænepligten sandsynligvis for danskere, der besøger Slesvig-Holsten. Det bekræfter Udenrigsministeriet overfor det tyske mindretals mediehus, Der Nordschleswiger. Dermed vil der blive åbnet op for, at danskere igen kan handle syd for grænsen, besøge venner og bekendte eller foretage andre aktiviteter i den nordligste tyske delstat.

Hver fredag offentliggør Udenrigsministeriet sine rejsevejledninger, som så gælder fra dagen efter. Slesvig-Holsten bliver i den forbindelse bedømt som en selvstændig region. Falder den ugentlige incidens i regionen til under 50, vil Slesvig-Holsten blive klassificeret som gul.
Dermed bortfalder kravet om isolation efter indrejse, idet Udenrigsministeriet ikke længere vil fraråde rejser til delstaten.

Ifølge det tyske Robert Koch Institut er syv-dages-incidensen i Slesvig-Holsten 33 – og faldende.

Der kræves dog fortsat en negativ coronatest for at rejse ind i Slesvig-Holsten, ligesom der efter et ophold syd for grænsen er krav om at lade sig teste ved hjemkomsten. Dette gælder dog ikke for personer, der er færdigvaccinerede eller har overstået en corona-infektion.

Allerede forrige fredag fik indbyggere fra Slesvig-Holsten og de svenske grænseregioner lov til at rejse ind i Danmark uden krav om isolation.

Newsbreak.dk har tidligere beskrevet, hvor mange varer man må have med over grænsen.

Se mere i galleriet ovenfor

Powered by Labrador CMS