Her er den dystre sandhed om avocado

Det er ikke lige godt at spise avocadoer, hvis man har en helt bestemt kostplan.

Avocadoen er snart fortid i dit spisekammer, hvis du er veganer. KLIK videre for at se, hvilke andre superfoods, der er også snart er fortid. Foto: Colourbox
Avocadoen er snart fortid i dit spisekammer, hvis du er veganer. KLIK videre for at se, hvilke andre superfoods, der er også snart er fortid. Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Du kender den sikkert – den grønne, cremede frugt med så uendelig meget smag. Men frugten er samtidig også en kilde til megen frustration, da det er svært at sige, hvornår den er perfekt moden og hvornår den er uspiselig. Der er selvfølgelig tale om en af tidens helt populære superfoods, avocadoen.

Men nu er der desværre dårligt nyt for folk med trang til avocado, som samtidig bryster sig af at være veganer. For selvom avocadoen er en frugt, så er det også en del af en animalsk produktion, som man nok ikke lige tænkte over.

Det er nemlig en kamp at få nok bier til at bestøve planterne. Derfor er der mange erhvervsbiavlere, der tager land og rige rundt for at lade deres bier bestøve alt fra mandelproduktion til avocado-plantager, skriver Videnskab.dk.

Ikke alle steder drives der rovdrift på bier

Veganerne spiser udelukkende mad, der er planteføde. Derfor rør de ikke produkter, der er tilvejebragt af dyr i form af produktion eller blot som mad. Det er blandt andet derfor, at veganerne hverken spiser honning eller drikker mælk.

Der er nogle steder i verden, hvor der er bier nok lokalt til, at der ikke drives rovdrift på erhvervsbier. Og dermed opstår der en gråzone, hvor man kan sige, at det at bier bestøver blomster – er en del af den naturlige cyklus. Men køber man avocadoer fra et område, hvor man masseproducerer, så må man altså indfinde sig med tanken om, at manstøtte produktion, der udnytter dyr og insekter.

Et stort studie offentlig gjort i Psyche A Journal of Entomology fra 2012 viser endda, at det er påvist, at bier har en kortere levetid, hvis de bliver transporteret rundt i længere perioder.

Powered by Labrador CMS