Skip to main content

Her er Mette F.’s coronaplan for fremtiden

Mette Frederiksen ønsker en mere aggressiv teststrategi og investeringer i vaccineproduktion.

Statsminister Mette Frederiksen har løftet en del af sløret for, hvordan hun ser fremtiden med corona i Danmark. KLIK VIDERE OG SE ELEMENTERNE I STATSMINISTERENS PLAN. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)
Statsminister Mette Frederiksen har løftet en del af sløret for, hvordan hun ser fremtiden med corona i Danmark. KLIK VIDERE OG SE ELEMENTERNE I STATSMINISTERENS PLAN. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)
Vaccinerne er måske ikke nok:
 Forskellige mutation betyder, at selvom vaccinerne kan hjælpe med at sænke coronasmitten i samfundet, er det ikke sikkert, at de kan udrydde den.
Eksempelvis den mutation, der i forsker-sprog hedder E484K, har rejst bekymring. Bekymringen går på, om mutationen giver en nedsat følsomhed for antistoffer – og derved sænker vaccinernes effektivitet.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Vaccinerne er måske ikke nok: Forskellige mutation betyder, at selvom vaccinerne kan hjælpe med at sænke coronasmitten i samfundet, er det ikke sikkert, at de kan udrydde den. Eksempelvis den mutation, der i forsker-sprog hedder E484K, har rejst bekymring. Bekymringen går på, om mutationen giver en nedsat følsomhed for antistoffer – og derved sænker vaccinernes effektivitet.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Der skal testes mere:
Statsministeren forestiller sig en “aggressiv” teststrategi. Hun beder danskerne vænne sig til fast til at blive testet “flere gange om ugen”.
Derfor taler statsministeren om “teststationer mange, mange steder i landet” – eksempelvis på biblioteker og supermarkeder.(Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Der skal testes mere: Statsministeren forestiller sig en “aggressiv” teststrategi. Hun beder danskerne vænne sig til fast til at blive testet “flere gange om ugen”. Derfor taler statsministeren om “teststationer mange, mange steder i landet” – eksempelvis på biblioteker og supermarkeder.(Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Investering i vaccineproduktion:
Staten skal investere penge i vaccineproduktion, så Danmark ikke er ligeså sårbar for overraskende ændringer i leverancer eller produktion.
Det skal skabe et alternativ til de indkøb af vaccinerne, der i dag foregår gennem EU.(Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2021)
Investering i vaccineproduktion: Staten skal investere penge i vaccineproduktion, så Danmark ikke er ligeså sårbar for overraskende ændringer i leverancer eller produktion. Det skal skabe et alternativ til de indkøb af vaccinerne, der i dag foregår gennem EU.(Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2021)
Kontrol ved grænserne:
Statsministeren hentyder til en form for testkontrol ved grænsen, så smittede med uønskede mutation ikke kommer ind udefra og undergraver den danske corona-håndtering. (Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix)
Kontrol ved grænserne: Statsministeren hentyder til en form for testkontrol ved grænsen, så smittede med uønskede mutation ikke kommer ind udefra og undergraver den danske corona-håndtering. (Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix)
Mere omfattende smitteovervågning:
Test af spildevand for coronavirus nævnes af statsministeren som et eksempel på, hvordan der skal flere og mere kreative metoder i brug for at give et mere omfattende billede af smitten i samfundet. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Mere omfattende smitteovervågning: Test af spildevand for coronavirus nævnes af statsministeren som et eksempel på, hvordan der skal flere og mere kreative metoder i brug for at give et mere omfattende billede af smitten i samfundet. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
I den bragte artikel med interviewet nævnes smitteopsporingen ikke, og det er derfor uklart, om statsministeren også her ser ændringer for sig. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
I den bragte artikel med interviewet nævnes smitteopsporingen ikke, og det er derfor uklart, om statsministeren også her ser ændringer for sig. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)

I et interview med Berlingske har statsminister Mette Frederiksen (S) udstukket en række nøgleelementer for en fremtidig coronahåndtering – selv efter alle dem, der ønsker en vaccine, har fået det.

Statsministeren siger til Berlingske, at hun håber, at nogle restriktioner kan udfases i marts, men “at det i givet fald bliver forsigtigt”.

– Men hvornår vi begynder at give hånd og kramme igen – som jeg selv savner helt vildt – tør jeg ikke spå om, siger hun til avisen.

Selv præsenterer hun en række “centrale byggesten” i den strategi, som en række eksperter skal i gang med at udvide og raffinere.

Klik videre i galleriet ovenfor og få et kort overblik over statsministerens coronaplan for fremtiden.

 

Del din kommentar