Skip to main content

Her er svaret: Sådan bliver vejret i miniferien

Den igangværende uge er for mange en ekstrakort en af slagsen. Her får du bedst mulige svar på, hvordan vejret så bliver.

Kristi Himmelfartsferien bliver en våd omgang af slagsen, sandsynligvis. Ifølge DMI vil du givet få vand, om du er sjællænder, fynbo, jyde eller noget som helst. KLIK videre og se forventningerne til de kommende uger. (Foto: Anders Debel Hansen/Ritzau Scanpix)
Kristi Himmelfartsferien bliver en våd omgang af slagsen, sandsynligvis. Ifølge DMI vil du givet få vand, om du er sjællænder, fynbo, jyde eller noget som helst. KLIK videre og se forventningerne til de kommende uger. (Foto: Anders Debel Hansen/Ritzau Scanpix)
Om uge 23 skriver DMI: “I uge 23 ser det ud til, at vejret stabiliseres med højere tryk over Nord- og Østeuropa. Det betyder at lavtryk og fronter forbliver ude over Atlanten, og at vi får mere roligt og solrigt vejr i Danmark.
Dagtemperaturen kommer op på 15-20 grader, men nogle dage kan der være mulighed for, at varme trænger op fra syd og giver os dagtemperaturer over 20 grader.
Nedbørsmængden for ugen forventes at ende tæt på normalen for hele landet, selvom prognoserne peger på lidt mere solskin end normalt.” Foto: Scanpix
Om uge 23 skriver DMI: “I uge 23 ser det ud til, at vejret stabiliseres med højere tryk over Nord- og Østeuropa. Det betyder at lavtryk og fronter forbliver ude over Atlanten, og at vi får mere roligt og solrigt vejr i Danmark. Dagtemperaturen kommer op på 15-20 grader, men nogle dage kan der være mulighed for, at varme trænger op fra syd og giver os dagtemperaturer over 20 grader. Nedbørsmængden for ugen forventes at ende tæt på normalen for hele landet, selvom prognoserne peger på lidt mere solskin end normalt.” Foto: Scanpix
Om uge 24 skriver DMI: “Uge 24 fortsætter i samme spor med et nogenlunde normalt vejrbillede for juni måned, men med tendenser til lidt højere tryk over Nord- og Nordøsteuropa og mere stabilt vejr.
Det tyder derfor på, at uge 24 vil byde på mildt sommervejr, med lidt mindre nedbør, en anelse højere temperaturer og færre skyer end normalt for vores første sommermåned.” Foto: Scanpix
Om uge 24 skriver DMI: “Uge 24 fortsætter i samme spor med et nogenlunde normalt vejrbillede for juni måned, men med tendenser til lidt højere tryk over Nord- og Nordøsteuropa og mere stabilt vejr. Det tyder derfor på, at uge 24 vil byde på mildt sommervejr, med lidt mindre nedbør, en anelse højere temperaturer og færre skyer end normalt for vores første sommermåned.” Foto: Scanpix

Der er sikkert mange derude, der ikke bare hungrer efter en nært forestående mini-ferie, som er hastigt på vej ved kristi himmelfartsdag. Mange vil garanteret også gerne forsikres om, at vejret bliver til at kunne grille og opholde sig udendøre.

Garantien kan vi ikke give, og der er desuden noget, der tyder på, at Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) heller ikke kan. Anja Bodholdt, der er vagthavende meteorolog, siger i hvert fald, at det bliver vådt.

Inden da skal vi lige gennem tirsdag og onsdag, før de heldige holder fri torsdag. De rigtig heldige også fredag. De to dage beskriver Bodholdt som pæne dage til den kølige side.

– Det bliver mest tørt, der kommer nok lidt smådryp tirsdag, men i Nordjylland får de en del sol. Det bliver dog også blæsende, så de får ikke så meget ud af solen, hvad angår varme, siger meteorologen.

Med det mener hun, at temperaturerne vil svinge mellem 10 og 15 grader. Onsdag betegner Bodholdt faktisk som værende stort set lige som tirsdag, så hvis du har mærket efter, vil du nok vide, hvad du skal forvente dig. På sin hjemmeside skriver DMI selv “Om natten mest tørt først ret klart, men i de vestlige egne efterhånden mere skyet og ud på natten regn i Nord- og Vestjylland“.

Delt i to

Noget tyder på, at kristi himmelfart er en speciel størrelse, når det skal gøres op vejrmæssigt, for Anja Bodholdt betegner det som værende delt op. På Fyn og i Jylland vil der for eksempel torsdag være mange skyder og regn i perioder, så på den måde er helligdagen ikke helt vildt fed.

Omvendt ser det ud til, at det i de østlige egne – det vil sige Sjælland og Bornholm – holder tørt i løbet af dagen, mens der trækker skyer ind, som dagen skrider frem. Det er nemlig sådan, at et regnområde kommer ind fra vest.

Netop regnområdets bane fra vest mod øst betyder også, at der allerede natten til fredag vil være fuldkommen byttet om på rollerne, så sjællændere vil skulle finde paraplyer og sydvest frem, mens det i det jyske bliver mere tørt. Torsdag og fredag vil byde på henholdsvis 12 til 17 og 15 til 20 grader varme.

– I weekenden ser det til gengæld svært ud. Prognoserne svinger rigtig meget. Først så det ud til at blive rigtig pæne dage, lørdag og søndag, men på den seneste omgang ser det ud til, at der kommer en del regn. Lige nu er der stor usikkerhed, slutter Anja Bodholdt.

Status er ifølge DMI desværre: “Samlet for ugen vil det blive uge med mere nedbør og vind end normalen og temperaturer under normalen.

Del din kommentar