Her glemmer folk at de skal gøre rent i deres hjem

Både salmonella og andre farlige bakterier findes der

Udgivet Opdateret

Der findes steder i dit køkken, du måske har det med at overse, når du går det efter med en opvredet karklud og den grove side af en svamp.

Husker du at gøre din kaffemaskine ren eller drejeknapperne på din ovn? Her kan der gemme sig både bakterier, mug og skimmel, og ifølge Idenyt, er de langt fra de værste steder, vi kan glemme at gøre ordentligt rent.

De klammeste steder kan du læse mere om i galleriet til denne artikel, og særligt ét af dem kan huse både salmonella og listeriabakterier, skriver Idenyt.

Når du ser igennem billederne i galleriet, går det også op for dig, hvor mange forskellige ting, du skal gøre grundigt rent, og fordi de hver især er klamme på hver deres måde, er det vigtigt, at du skifter klud ofte. Bolius skriver, at du på den måde minimerer risikoen for at sprede bakterier fra én overflade til en anden.

Et rent køkken kommer af den rigtige sæbe

Derudover skal du sikre dig, at du bruger det rigtige middel til at fjerne de forskellige ting. Sæbe er godt til at opløse fedt, mens eddike er godt til at fjerne kalkpletter med. Politiken anbefaler i øvrigt, at du starter med at gå dit køkken igennem for at se, om du har noget stående fremme, du alligevel ikke bruger.

Kilder: BoliusPolitikenIdenyt.

Powered by Labrador CMS