Skip to main content

Her glemmer folk at de skal gøre rent i deres hjem

Både salmonella og andre farlige bakterier findes der

Listeria-bakterien kan ifølge Idenyt gemme sig i dit køkken. Arkivfoto. KLIK VIDERE OG SE HVOR DU SKAL VÆRE OPMÆRKSOM PÅ DEN FARLIGE BAKTERIE.
Listeria-bakterien kan ifølge Idenyt gemme sig i dit køkken. Arkivfoto. KLIK VIDERE OG SE HVOR DU SKAL VÆRE OPMÆRKSOM PÅ DEN FARLIGE BAKTERIE.
Idenyt skriver, at skærebrætter kan gemme på både e-coli og salmonellabakterier. Det er vigtigt, at du vsker dit skærebræt grundigt og ikke bruge det samme til både kød og grøntsager. Arkivfoto.
Idenyt skriver, at skærebrætter kan gemme på både e-coli og salmonellabakterier. Det er vigtigt, at du vsker dit skærebræt grundigt og ikke bruge det samme til både kød og grøntsager. Arkivfoto.
Også grøntsagsskufferne risikerer at gemme på salmonella og også listeriabakterier, ifølge Idenyt, der skriver, at du bør gøre rent her hver 14. dag. Arkivfoto.
Også grøntsagsskufferne risikerer at gemme på salmonella og også listeriabakterier, ifølge Idenyt, der skriver, at du bør gøre rent her hver 14. dag. Arkivfoto.
Madrester i din mikrobølgeovn kan gemme på resistente bakterier. Det er vigtigt at gøre den ren ud- og indvendigt. Foto: Scanpix.
Madrester i din mikrobølgeovn kan gemme på resistente bakterier. Det er vigtigt at gøre den ren ud- og indvendigt. Foto: Scanpix.
Bradepander bliver klamme, hvis ikke de engang imellem bliver gjort rene, eksempelvis i opvaskemaskinen. Arkivfoto.
Bradepander bliver klamme, hvis ikke de engang imellem bliver gjort rene, eksempelvis i opvaskemaskinen. Arkivfoto.
Din elkedel huser ofte kalk, og selvom kalk ikke er farligt, kan det være klamt at se på. Du kan afkalke med almindelig eddike. Arkivfoto.
Din elkedel huser ofte kalk, og selvom kalk ikke er farligt, kan det være klamt at se på. Du kan afkalke med almindelig eddike. Arkivfoto.
Hold øje med, at der ikke sidder madrester i dit bestik, efter at det er vasket. Arkivfoto.
Hold øje med, at der ikke sidder madrester i dit bestik, efter at det er vasket. Arkivfoto.
Skraldespanden bør være et sted, man husker at gøre rent, eftersom at skraldespanden dagligt er i kontakt med skrald. Foto: Scanpix.
Skraldespanden bør være et sted, man husker at gøre rent, eftersom at skraldespanden dagligt er i kontakt med skrald. Foto: Scanpix.

Der findes steder i dit køkken, du måske har det med at overse, når du går det efter med en opvredet karklud og den grove side af en svamp.

Husker du at gøre din kaffemaskine ren eller drejeknapperne på din ovn? Her kan der gemme sig både bakterier, mug og skimmel, og ifølge Idenyt, er de langt fra de værste steder, vi kan glemme at gøre ordentligt rent.

De klammeste steder kan du læse mere om i galleriet til denne artikel, og særligt ét af dem kan huse både salmonella og listeriabakterier, skriver Idenyt.

Når du ser igennem billederne i galleriet, går det også op for dig, hvor mange forskellige ting, du skal gøre grundigt rent, og fordi de hver især er klamme på hver deres måde, er det vigtigt, at du skifter klud ofte. Bolius skriver, at du på den måde minimerer risikoen for at sprede bakterier fra én overflade til en anden.

Et rent køkken kommer af den rigtige sæbe

Derudover skal du sikre dig, at du bruger det rigtige middel til at fjerne de forskellige ting. Sæbe er godt til at opløse fedt, mens eddike er godt til at fjerne kalkpletter med. Politiken anbefaler i øvrigt, at du starter med at gå dit køkken igennem for at se, om du har noget stående fremme, du alligevel ikke bruger.

Kilder: BoliusPolitikenIdenyt.

Del din kommentar