Skip to main content

Hjemmelavet agurkesalat: Den gode og super nemme opskrift

Hjemmelavet agurkesalat smager altså bedst. Og med denne opskrift tager det kun få minutter at få den mest fantastiske hjemmelavede agurkesalat.

Hjemmelavet agurkesalat er nemt at lave – følg opskriften og få et super resultat som du vil elske at putte oven på en mad med leverpostej. Foto: Newsbreak.dk.

Hjemmelavet agurkesalat er nemt at lave – følg opskriften og få et super resultat som du vil elske at putte oven på en mad med leverpostej. Foto: Newsbreak.dk.

Hjemmelavet agurkesalat er et hit på frokostbordet både til hverdag og fest. Og med denne opskrift går det nemt som en leg at lave din helt egen hjemmelavede agurkesalat.

Det tager kun omkring 10 minutter at lave sin egen agurkesalat – og så er det nemt. Det bedste er dog, at du faktisk har alle ingredienserne i huset i forvejen – så du skal bare ud og købe en agurk.

Hjemmelavet agurkesalat: Det skal du bruge

  • 1 agurk
  • 2 dl lagereddike
  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 4-5 spsk sukker (jo mere sukker, desto sødere lage)
  • 20 peberkorn
  • Tilberedningstid: 10 minutter

Så nemt er det

Når du skal lave din hjemmelavede agurkesalat, så skal du afsætte cirka 10 minutter.

Du skal begynde med at lave lagen. Hæld alle ingredienser – med undtagelse af agurken – i en gryde eller kasserolle. Kog lagen op indtil sukkeret er smeltet helt i bunden af grynden. Derefter tages gryden af blusset. Lagen skal nu køle lidt af – i cirka den tid det tager dig, at gøre agurke-skiverne klar.

Skyl din agurk og skær det yderste af enderne af.

Har du et mandolinjern, så skær agurken ud i så tynde skiver som muligt. En kniv kan også bruges, men skiverne bliver en anelse tykkere. Det giver en smule mere “bid” men er absolut ikke en ulempe!

Når agurken er skåret ud i skiver, så skal du tage et rent syltetøjsglas, som agurke-skiverne lægges i. Bemærk at i denne opskrift bruger vi ikke konserveringsmiddel (atamon). Det betyder, at glasset skal være HELT rent – det samme skal låget. Du kan med fordel skolde både glas og låg i kogende vand inden det skal bruges. Hjemmelavet agurkesalat uden konserveringsmiddel kan holde sig på køl i op til seks dage. Men bare rolig – din agurkesalat er så lækker, at du nok skal få den spist inden.

Hæld den afkølede men stadig lune lage over agurke-skiverne og luk låget. Efter 10 minutter kan du sætte din agurkesalat på køl – eller begynde at spise den. Velbekomme.

Bonusinfo: Vidste du, at agurken rent botanisk betragtes som et bær?

Del din kommentar