Skip to main content

Hjulmand får debut for tomme tribuner

Kasper Hjulmand debuterer som landstræner foran tomme tribuner mod Belgien og England i Parken.

Kasper Hjulmand går glip af et hujende publikum, når han debuterer som landstræner. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Kasper Hjulmand går glip af et hujende publikum, når han debuterer som landstræner. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Det har længe ligget i kortene, og nu er det også officielt. Danmarks kommende fodboldlandskampe i Nations League mod Belgien og England i Parken skal spilles uden tilskuere.

Det bekræfter Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) ifølge Dansk Boldspil-Union (DBU) på Twitter.

Det er på grund af coronapandemien, at det er besluttet at afvikle kampene for tomme tribuner.

Indtil videre er det samtlige landskampe i Uefa-regi, der skal spilles uden tilskuere.

Det har netop været tilfældet i færdigafviklingen af Champions League og Europa League, der har været spillet på neutrale baner som Final 8-stævner i henholdsvis Portugal og Tyskland.

Derimod er det planen at byde et reduceret antal tilskuere ind til Uefa Super Cup, der spilles 24. september i Budapest.

Til opgøret mellem vinderen af Champions League, Bayern München, og triumfatoren i Europa League, Sevilla, er det tanken at udnytte op til 30 procent af tilskuerkapaciteten i den ungarske hovedstad.

– Det har været vigtigt at vise, at fodbolden kan fortsætte i svære tider, men uden fans har spillet mistet noget af sin karakter, siger Uefa-præsident Aleksander Čeferin.

– Vi håber at kunne bruge Super Cup-kampen i Budapest som et pilotprojekt til igen at kunne få fans til kampene, fortsætter han.

Men dette kommer altså ikke til at omfatte Nations League i første omgang.

Kampene mod Belgien og England henholdsvis 5. og 8. september bliver Kasper Hjulmands første som landstræner for Danmark.

Han udtog mandag sin trup til netop de to kampe.

Det sidste hold i Danmarks gruppe er Island, som Danmark møder på udebane 11. oktober. Tre dage senere skal Danmark møde England på Wembley.

15. november gælder det så Island hjemme i Parken, og tre dage senere runder Danmark gruppespillet i Nations League af på udebane mod Belgien.

Det er uvist, hvornår der igen må komme tilskuere til landskampe.

Debutanter udtaget

Kasper Hjulmand udtog truppen til de to kampe den 23. august, og her var der comeback til Rasmus Falk samt debut til Joakim Mæhle, der spiller i Genk og Andreas Skov Olsen, der spiller i Bologna.

Sidstnævnte begyndte i øvrigt sin seniorkarriere i FC Nordsjælland, mens Kasper Hjulmand var træner for klubben.

– Vi får mulighed for at se, om Andreas Skov kan være med på højeste niveau. Han har gjort det fantastisk på U21-landsholdet.

– Vi glæder os til at se ham blandt endnu bedre spillere, sagde landstræneren om den 20-årige Bologna-kant, da truppen blev præsenteret.

Del din kommentar