Skip to main content

Hold øje med disse symptomer på binyrebarkkræft

Op mod 20 danskere bliver ramt af binyrebarkkræft hvert år. Du kan holde øje med, om du lider af sygdommen ved at se efter disse symptomer på binyrebarkkræft.

Der findes en række symptomer på binyrebarkkræft, man bør holde øje med.

Der findes en række symptomer på binyrebarkkræft, man bør holde øje med.

Hvert år bliver mellem 10 og 20 danskere ramt af den særlige kræftsgydom binyrebarkkræft. Da det er vanskeligt at fjerne al kræften sent i et forløb, hvor patienten lider af sygdommen, er det vigtigt at kunne genkende symptomer på binyrebarkkræft.

Det er svært at sige præcist, hvorfor en får binyrebarkkræft. Cancer.dk skriver, at der findes forskellige arvelige syndromer, der gør, at man er i farezonen for at få binyrebarkkræft. Det er blandt andet Li-Fraumenis syndrom, der gør, at man er i farezonen for at blive ramt af en række forskellige kræftsygdomme, herunder binyrebarkkræft.

Symptomer på binyrebarkkræft

Cancer.dk skriver, at de primære symptomer på binyrebarkkræft er forhøjet produktion af et eller flere hormoner. Størstedelen af dem, der bliver ramt af sygdommen, oplever dette.

Blandt de mere ualmindelige symptomer på binyrebarkkræft er, at patienten producerer hormonet kortisol, der i sig selv har en række symptomer, der peger på, at kroppen producerer hormonet.

Knude i binyrebarken

Oplever man symptomer på binyrebarkkræft, bør man søge læge. Har man en knude i binyrebarken er det ofte nødvendigt at operere for at finde ud af, om knuden er god- eller ondartet.

Man kan for det meste se, om der er en knude i binyrebarken via scanningsbilleder. I andre tilfælde får man taget en vævsprøve.

Cancer.dk skriver, at man kan være heldig og opdage binyrebarkkræft så tidligt, at al kræften kan fjernes ved en operation.

Del din kommentar