Huskede du det? Nu beholder de pengene

Der er udbetalt 35,7 milliarder kroner i indefrosne feriepenge, efter at fristen udløb i mandags

Sidste år blev det muligt at få udbetalt tre ugers indefrosne feriepenge, og i anden omgang var det de sidste to uger, som man kunne få udbetalt. (Arkivfoto) Foto: ólafur Steinar Gestsson/Scanpix
Udgivet Opdateret

Mandag var sidste frist for at få udbetalt de indefrosne feriepenge, og samlet benyttede mere end to millioner personer sig af muligheden.

I alt er der blevet sendt 35,7 milliarder kroner til udbetaling ud af de 56 milliarder kroner, som maksimalt kunne udbetales. Det viser tal fra pensionsgiganten ATP, der står for udbetalingen af feriepenge.

Dermed forbliver mere end 20 milliarder kroner indefrosne og bliver først udbetalt, når man går på pension.

Finansministeriet havde forud for udbetalingen spået, at 36 milliarder kroner ville blive udbetalt, og det har vist sig at holde stik.

De indefrosne feriepenge blev frigivet på grund coronakrisen med en forventning om, at de ville sparke gang i forbruget og hjælpe nogle af de virksomheder, som har været ramt af det seneste års nedlukninger.

Sidste år blev det muligt at få udbetalt tre af ugerne, og i anden omgang var det de sidste to uger, som man kunne få udbetalt.

Vil sikre 5000 arbejdspladser

Hos Dansk Erhverv kalder cheføkonom Tore Stramer det positivt for økonomien i Danmark, at størstedelen af pengene er udbetalt.

– Det er en rigtig god nyhed, at danskerne har kastet sig over muligheden for at få de resterende to ugers feriepenge udbetalt.

– Pengene bliver udbetalt på et tidspunkt, hvor vi har påbegyndt den gradvise genåbning af samfundet, og hvor danskernes købelyst blomstrer.

– Dermed er der også rigtig gode muligheder for, at feriepengene i høj grad bliver omsat i øget forbrug, siger han i en skriftlig kommentar.

Finansministeriet har skønnet, at udbetalingen af feriepenge vil sikre 5000 arbejdspladser.

Her får vi penge fra det offentlige

Vi har her samlet en opgørelse over de mest gængse udbetalinger fra det offentlige til borgere.

Alle udbetalinger fra det offentlige bliver overført til den enkelte borgers NemKonto.

Du kan se mere om de enkelte ydelser, hvem der kan modtage dem og hvornår de bliver udbetalt, ved at trykke på de enkelte typer:

Udbetaling af ATP
Udbetaling af Boligstøtte – Boligsikring
Barselsdagpenge
Begravelseshjælp
Børnepenge (Børne- og Ungeydelse)

Dagpengesats
Efterløn – hvornår kan jeg gå på efterløn
Fleksydelse
Førtidspension udbetales
Udbetaling af Folkepension
Folkepensionens grundbeløb
Feriepenge

Kontanthjælp
Ledighedsydelse
Lønudbetaling
Penge tilbage i skat
Revalidering
Ressourceforløbsydelse
Sygedagpenge
Udbetaling af SU
Uddannelseshjælp
Ældrecheck

NemKonto er det fælles offentlige udbetalingssystem. Alle udbetalinger fra det offentlige bliver overført til din NemKonto. Din NemKonto er en helt almindelig bankkonto, som du har i forvejen. Mange bruger deres lønkonto som NemKonto.

NemKonto-systemet betyder, at de offentlige myndigheder udbetaler til din konto via dit CPR-nummer. NemKonto-systemet er dermed en database, som kobler dit CPR-nummer med den bankkonto, som du har valgt som din NemKonto.

Powered by Labrador CMS