Hustru bekræfter dødsfald

En af rockmusikkens helt store guitarister, Hilton Valentin, er død 77 år gammel

Udgivet Opdateret

The Animals guitaristen Hilton Valentine, en af rockmusikkens store guitar-pionerer, er gået bort. Han døde fredag den 29. januar 77 år gammel. Det meddeler hans hustru ifølge blandt andet BBC via et opslag fra pladeselskabet ABKCO på Twitter.

Hilton Valentine var en af grundlæggerne af det legendariske Newcastle band The Animals, der tilbage i 1964 bragede ind på hitlisterne med deres udgave af den amerikanske folkesang ‘The House of The Rising Sun’.

Nummeret strøg helt til tops i både England, USA og Frankrig og er i dag at finde på Rolling Stones Magazine’s ‘Greatest Songs of All Time’ liste.

“Vores dybeste sympati går til Hilton Valentines familie og venner efter hans død denne morgen,” skrev ABKCO i opslaget på Twitter, der også var krydret med et foto af legenden.

The Animals tegnede sig også for en god håndfuld andre slagere, der nåede top 10 i England inden medlemmer valgte at gå hver til sit i 1996. Blandt disse ‘Don’t Let Me Be Misunderstood’ og ‘We Gotta Get Out of This Place’.

Gik solo

Efterfølgende valgte Hilton Valentine at gå solo, men var dog med ved flere The Animals genforeninger ligesom han også turnerede med en af sine medstiftere af bandet, vokalisten Eric Burdon.

På sine ældre dage valgte Hilton Valentine at slå sig ned i Connecticut, USA.

Powered by Labrador CMS