Hvor unikt er kodeordet til din email faktisk?

Hvis dit kodeord gemmer sig blandt de nævnte i denne artikel, bør du skifte det.

Udgivet Opdateret

Har du svært ved at huske kodeord, og bruger du derfor kodeord, der eksempelvis er lette at huske? Hvis svaret er ja, og du i øvrigt bruger koden “123456” ét eller flere steder på nettet, er du ikke alene.

Det britiske nationale sikkerhedscenter (NCSC) skriveri en pressemeddelelse, at 23,2 millioner brugere, på forskellige hjemmesider over hele verden, brugte koden “123456”, der er det mest anvendte kodeord blandt de mange forskellige kodeord, der er meget lidt unikke.

NCSC har fået gennemført en stor undersøgelse af briternes internetvaner, der viser, at mange frygter at blive bestjålet over nettet, og at under halvdelen af de adspurgte bruger et unikt kodeord til deres primære emailkonto.

Det er dumt

Blandt de adspurgte briter kan man altså finde personer, der er bange for at blive bestjålet over nettet og personer, der langt fra sikrer sig så godt online, som de kunne.

– Genbrug af kodeord er en stor sikkerhedsrisiko, man kan undgå. Ingen bør beskytte deres følsomme data med noget, der kan gættes, som deres fornavn, lokale fodboldhold eller favorit-orkester, siger doktor Ian Levy, der er teknisk direktør for NCSC i pressemeddelelsen.

– Digital sikkerhed er et alvorligt emne, men man kan gøre noget enkelt for at beskytte sig selv. Vi bør ikke gøre hackernes arbejde let, så det er vigtigt at vælge et sikkert og unikt kodeord for din primære emailkonto, siger Margot James, Medlem af Storbritanniens parlament, i pressemeddelelsen.

NCSC har i øvrigt udgivet en liste over de 100.000 mest anvendte kodeord.

Du kan i galleriet til denne artikel se eksempler på kodeord genbrugt af rigtig mange forskellige internetbrugere. Genkender du dit kodeord, bør du skifte det.

Powered by Labrador CMS