I dag begraves terror-dræbte børn

Bestseller-familiens børn Alma, Agnes og Alfred begraves i dag i Aarhus.

Udgivet Opdateret

Der gik chokbølger gennem hele verden, da de første meldinger om tragedien på Sri Lanka ramte verdenspressen, men for én dansk familie synes tabet større end for alle andre. Anders Holch Povlsen og hustruen Anne mistede tre af parrets fire børn, men torsdag den 25. april sendte de en personlig tak til de 700 borgere, der var mødt op til en mindehøjtidelighed på Brande Torv.

Her læste præst Arne Holst-Larsen en sms op fra det danske par, der mistede tre af parrets fire børn ved bombeangrebet i Sri Lanka påskedag. Det er samtidig første gang, at familien udtaler sig offentligt efter tragedien.

– Vi sender jer de kærligste hilsner, kærligste tanker og er dybt taknemmelige over alt den hjertevarme, vi har modtaget de seneste dage, stod der ifølge Herning Folkeblad.

– Tabet af vores elskede børn Alma, Agnes og Alfred er helt ubegribeligt.

Ved mindehøjtideligheden blev der med accept fra familien uddelt fakler, sunget fællessange og holdt to minutters stilhed for alle ofre og pårørende.

Begraves i dag

Lørdag den 4. maj er dagen, hvor Bestseller-familien får stedt børnene til hvile efter den umenneskelige tragedie, som familien har været udsat for.

Til begravelsen vil dele af det officielle Danmark også være til stede, da Lars Løkke Rasmussen selv deltager i begravelsen, men også andre prominente gæster som kronprinseparret vil deltage, da de er private venner med familien.

Det er domprovst ved Aarhus Kirke, Poul Henning Bartholin, der forestår begravelsen af de tre børn. Begravelsen vil foregå klokken 14 i Aarhus Domkirke, men mens pressen er tilladt foran kirken, så vil resten af dagen foregå gangske privat og kun for familie og venner.

Efter den store begravelsesceremoni i Aarhus Domkirke, så vil der foregå en jordpåkastelse og nedsættelse i den lokale kirke i Ormslev syd for Aarhus, hvilket er tæt på familiens hjem Constantinsborg.

Døde på hotellet

Mindst 253 mennesker mistede livet ved angrebene i Sri Lanka på påskedag 21. april. Samtidig blev flere hundrede sårede.

Bestseller-ejerens børn mistede livet, da to bomber eksploderede på Hotel Shangri-La i Colombo.

Det er første gang, at familien udtaler sig efter angrebet.

– Med de mange dejlige mennesker vi har omkring os, nære venner, dygtige kolleger og vores kærlige familie, vil vi sammen komme gennem det. Vi sætter umådelig stor pris på den medmenneskelighed, der også vises i Brande i aften – overfor ikke kun vores familie og børn, men over for alle ofrene for de grusomme handlinger på Sri Lanka. Anders & Anne, lyder det i smsbeskeden.

Mindehøjtideligheden blev afsluttet med Eric Claptons sang “Tears in Heaven”.

Kongehuset berørt af tragedien

Der har været kondolencer sendt fra både nær og fjern, men også kongehuset har udtrykt deres dybtfølte sorg til Bestseller-familien, der er en nær ven af kongehuset.

Hos kongehuset har kronprinsesse Mary blandt andet udtalt sig i forbindelse med Forskningens Døgn om tragedien.

– Vi er dybt berørte af den ubegribelige, tragiske hændelse, som er ufatteligt trist, sagde kronprinsesse Mary til de fremmødte journalister.

Men også dronning Margrethe har været ude med kondolencer til de mange ofre i ind og udland.

– Jeg er dybt chokeret efter at have hørt om de tragiske og forfærdelige terroristangreb i Sri Lanka i dag, jeg vil gerne sende mine mest dybtfølte kondolencer og sympati til dig og det srilankanske folk. Mine tanker er med familie og venner til ofrene, lød det fra dronningen til Sri Lankas præsident Maithripala Sirisena, men dronningen fortsatte med en personlig kondolence til de danske ofre.

–  Samtidig udtrykker Dronningen sin forfærdelse over tabet af de danske ofre og udtrykker sin dybeste medfølelse overfor de efterladte.

Powered by Labrador CMS