Skip to main content

IKEA kalder legetøj tilbage på grund af livsfare

Et tromme-instrument bør straks fjernes fra børn, hvis du har købt det. Der er kvælningsfare forbundet med legetøjet, oplyser IKEA i en pressemeddelelse.

IKEA tilbagekalder legetøj på grund af risiko for kvælning. Klik videre og se, hvilke produkter, der er tale om. Foto: SAUL LOEB/Scanpix
IKEA tilbagekalder legetøj på grund af risiko for kvælning. Klik videre og se, hvilke produkter, der er tale om. Foto: SAUL LOEB/Scanpix
LATTJO slaginstrument. Foto: IKEA
LATTJO slaginstrument. Foto: IKEA
LATTJO trommestikker. Foto: IKEA
LATTJO trommestikker. Foto: IKEA

IKEA har tilbagekaldt et slaginstrument og trommestikker fra butikskædens sortiment på grund af kvælningsfare.

Det oplyser den svenske koncern i en pressemeddelelse.

Der er tale om produkter kaldet LATTJO.

Virksomhedens tilbagekaldelse sker på baggrund af seks konkrete rapporter fra medarbejdere i varehuse, der foreskriver, at den sorte gummikugle på trommestikkerne kan gå løs eller simpelthen skrues af. Det medfører en risiko for børn, der kan blive kvalt i legetøjet.

Vil minimere risikoen

Der er ingen eksempler på, at børn skulle være kommet til skade med legetøjsinstrumenterne, men for at være på den sikre side og undgå dette, beder IKEA nu alle, der har købt produkterne, til at levere dem tilbage.

– Når vi udvikler produkter, der skal stimulere børns kreativitet og udvikling, er det altid med tanke på at sikkerheden og kvaliteten skal være i top. Børn tænker ikke på sikkerheden, når de leger, og derfor skal vi gøre det. LATTJO trommestikker og LATTJO slaginstrument, kan udgøre en sikkerhedsrisiko, trods at de er testet i henhold til gældende sikkerhedsforanstaltninger, ønsker vi derfor at tilbagekalde dem. På den måde minimerer vi risikoen for at børn kommer til skade, når de leger, siger Thomas Balslev, salgsleder for Børnenes IKEA i Danmark, i pressemddelelsen.

Instrumenterne er solgt i alle IKEAs varehuse siden 1. november 2015, og de kan frit returneres, og den fulde pris refunderes.

Del din kommentar