Ikea tilbagekalder chokolade: Fare for allergiske reaktioner

Returner chokoladen i din nærmeste Ikea og få dine penge tilbage.

Udgivet Opdateret

Ikea tilbagekalder seks Ikea-chokoladeprodukter (se billederne øverst i artiklen), da de er uegnede til personer, som er allergiske eller intolerante over for hasselnødder og/eller mandler. Det oplyser Ikea i en pressemeddelelse.

Der er fundet indhold af hasselnødder og mandler, og derfor er chokolade-produkterne uegnede til personer, som er allergiske eller intolerante over for disse allergener.

– Der står ‘kan indeholde spor af hasselnødder og/eller mandler’. Men det er lidt for hyppigt, der er fundet spor i produkterne, siger Tina Lindhardt, Corporate PR & Coomunication Responsible hos Ikea til Newsbreak.dk.

Derfor har Ikea valgt at tilbagetrække de viste chokoladeprodukter.

Ifølge Tina Lindhardt opererer Ikea på så mange markeder verden over, hvor lovgivningerne ikke er ens.

– Så vi tilbagekalder chokoladerne globalt, siger hun.

Tina Lindhardt fortæller endvidere, at det drejer sig om cirka 2000 plader chokolade, der er solgt i Danmark.

– Men det er jo ferie, så de andre produkter (se billede) kan folk godt have købt i Sverige eller Tyskland, siger hun.

Vil I ændre chokoladen eller mærkningen?

– Det ved jeg ikke på nuværende tidspunkt, siger Tina Lindhardt, der også kan fortælle, at det i alt drejer sig om cirka 2000 plader chokolade, der er solgt i nogle af de danske varehuse.

Produkterne er ufarlige for alle, der ikke er allergiske eller intolerante over for mandler og/eller hasselnødder. Ikea har ikke modtaget hændelsesrapporter om allergiske reaktioner i forbindelse med de seks produkter, der nu er tilføjet den aktuelle tilbagekaldelse af chokolade, står der endvidere i pressemeddelelsen.

Produkterne kan returneres i nærmeste Ikea-varehus, hvor den fulde pris vil blive refunderet. Købsbevis (kvittering) er ikke nødvendig – heller ikke selv om chokoladerne er købt i udlandet; beløbet bliver returneret uagtet, hvor det er købt.

Powered by Labrador CMS