Indiana Jones misser landingsbanen: Lander næsten ovenpå andet fly

"Var det meningen, at det fly skulle være under mig?"

Den erfarne pilot landede på en rullevej i stedet for landingsbanen.Foto: DYLAN MARTINEZ / SCANPIX
Foto: DYLAN MARTINEZ / SCANPIX

Udgivet Opdateret

Det var lige ved at gå grueligt galt for skuespilleren Harrison Ford, der valgte at lande på en tilkørsel og ikke en landingsbane. Det skriver NBC News.

Skuespilleren fløj lige over et passagerfly med 110 passagere, der var på vej ind på landingsbanen, inden han landede det forkerte sted mandag i Californien.

Rammer næsten andet fly

Ford, der er en erfaren pilot og samler på antikke fly, var blevet instrueret i at lande på landingsbane 20-L ved John Wayne lufthavn i Orange County, Californien. I stedet landede han ved en fejl på en tilkørsel. Hans fly fløj på vejen ned lige over et American Airlines fly med 110 passagerer og seks besætningsmedlemmer.

74-årige Ford kunne høres sige over lufttrafikkontrollen “Var det meningen, at det fly skulle være under mig?” En luftrumskontrollør kunne så informere Ford om, at han havde landet på en tilkørsel i stedet for landingsbanen. Det er et brud på reglerne og den episode har startet en efterforskning hos flyvæsenet i USA.

American Airlines flyes kunne heldigvis lette sikkert fra landingsbanen få minutter, efter Ford var fløjet over det.

Ford har nødlandet mange gange

Kontrollører havde givet Ford de rigtige landingsinstruktioner, og han havde gentaget dem korrekt. Alligevel landede skuespilleren det gale sted. Efterforskningen af sagen kan betyde, at Ford enten får en skriftlig advarsel eller mister sit flycertifikat.

Det er ikke første gang  Ford har været i en flyulykke. I 2015 nødlandede han i et fly fra anden verdenskrig på en golfbane i Santa Monica, Californien, efter motoren brød sammen.

Han nødlandede også i en helikopter i 1999 i Californien, mens han fik flyundervisning. I 2000 skrabede hans fly imod landingsbanen under en nødlanding i Nebraska.

Ford anses som en fremragende pilot inden for flyverdenen. Han er blevet betegnet som en “Levende Luftfarts Legende” af Kiddie Hawk Luft Akademi.

Et vidne til Fords nødlanding i 2015 siger, at han reddede flere liv ved at omdirigere flyet til at lande på golfbanen og på den måde undgå at ramme bebygget område.

Powered by Labrador CMS