Skip to main content

Influencer står til 20 års fængsel

Én person er i forvejen dømt i sagen.

Ejeren af de sociale medier ville have fingrene i et særligt domæne. Genrefoto.
Ejeren af de sociale medier ville have fingrene i et særligt domæne. Genrefoto.
Ejeren af domænet ville ikke sælge. Ifølge myndighederne fik det Rossi Lorathio Adams II  til at tage grovere metoder i brug end trusler. Foto: Linn County Correctional Center
Ejeren af domænet ville ikke sælge. Ifølge myndighederne fik det Rossi Lorathio Adams II til at tage grovere metoder i brug end trusler. Foto: Linn County Correctional Center

Det lyder som plottet i en dårlig krimi, men det var et særdeles virkeligt indbrud og overfald, der blev kulminationen på en helt igennem mærkelig historie, hvor en 26-årig mand er mistænkt for at få en fætter til at bryde ind hos ejeren af et internetdomæne med henblik på at få ejeren til at give afkald på domænet. Det skriver CNN, der refererer til det amerikanske justitsministerium.

Ministeriet skrev 19. april, at Sherman Hopkins, Jr. allerede er blevet idømt 20 års fængsel i sagen, og at det er hans fætter, 26-årige Rossi Lorathio Adams II der nu også risikerer 20 års fængsel. Rossi er af en jury kendt skyldig i at få  Sherman til at bryde ind hos ejeren af internetdomænet “doitforstate.com,” da ejeren af domænet ikke ville sælge det til Rossi.

Rossi Lorathio Adams II stiftede i 2015 virksomheden “State Snaps.” Virksomheden er aktiv på sociale medier, herunder Instagram, hvor “State Snaps” har mere end halvanden million følgere. “State Snaps” er kendt for at publicere fotos og videoklip af mere eller mindre afklædte mennesker og af mennesker, der ser ud til at dumme sig i fuldskab.

De, der bidrager med billeder og videoer til disse opslag har været kendt for at bruge udtrykket “do it for state,” og i den forbindelse mener man hos ministeriet, at Rossi Lorathio Adams II har forsøgt at skaffe sig adgang til domænet doitforstate.com.

Ejer ville ikke sælge

Ifølge ministeriet forsøgte Rossi sig hos ejeren af domænet med købstilbud og diverse former for trusler mellem 2015 og 2017, og situationen eskalerede så noget så voldsomt i 2017, da der var indbrud hos ejeren af domænet.

Ejeren selv var hjemme, da Sherman Hopkins Jr. brød ind hos vedkommende. Sherman medbragte en pistol, en mobiltelefon og en strømpistol. Han havde en nylonstrømpe trukket ned over ansigtet og bar både hat og mørke briller.

Skudt og skød igen

Han placerede en pistol for panden af ejeren af det omtalte domæne, og han tvang nu vedkommende til at overdrage ejerskabet af domænet til Rossi Lorathio Adams II. Ejeren af domænet fik kontrol over pistolen. Han blev skudt i benet under slagsmålet om pistolen, og han skød Sherman Hopkins Jr. gentagne gange i brystkassen, før han kontaktede politiet.

Sherman Hopkins Jr. blev anholdt, og han har nu fået sin dom, der altså lyder på 20 års fængsel. Hans fætter, Rossi Lorathio Adams II risikerer samme skæbne. Det er uvist, hvornår den endelige straf bliver udmålt, men Rossi er fængslet indtil da.

Del din kommentar