Skip to main content

Jensen’s Bøfhus bruger flere år gammelt kød i madretter

Tre et halvt år gammelt kød er brugt i færdigretter.

Jensen’s Bøfhus bruger kød i færdigretter, der er tre et halvt år gammelt. Foto: Colourbox.
Jensen’s Bøfhus bruger kød i færdigretter, der er tre et halvt år gammelt. Foto: Colourbox.
Det er i færdiglavet mørbradgryde, hvor kødet er brugt. Bemærk: Arkivfoto.
Det er i færdiglavet mørbradgryde, hvor kødet er brugt. Bemærk: Arkivfoto.

I en rapport fra Fødevarekontrollen fremgår det, at Jensen’s Bøfhus bruger kød, der er tilberedt/nedfrosset tilbage i september i 2014, i færdige madretter.

Det er Ekstra Bladet, der kan fortælle, at en anonymt telefontip fik Fødevarekontrollen til at dukke op på restaurantens lager i Struer.

Det tip viste sig at holde vand.

– Kødet var flere år gammelt – det ældste havde forarbejdningsdatoen september 2014, siger Bente Holst, fødevarechef i Fødevarestyrelsen, til Ekstra Bladet.

Godkendt

Det fremgår af rapporten, at Jensen’s Bøfhus mener, at den sagtens kan bruge det gamle kød på grund af på baggrund af ‘historisk/empirisk kendskab, hævdvunden skik og brug i branchen med tilhørende organoleptisk og analytisk dokumentation, overvågning samt verifikation for valgt holdbarhed.’

Herefter blev kødet godkendt til brug i færdigretterne.

– For nogle forekommer det overraskende, at der anvendes flere år gammelt kød, men det er faktisk tilladt – og det forekommer indimellem, at der bruges kød, der har været nedfrosset i årevis, forklarer Bente Holst.

Ingen lovgivning på området

Fødevarechefen fortæller til Ekstra Bladet, at der i lovgivningen ikke findes regler for, hvornår virksomheder senest må anvende dybfrossent kød.

Jensen’s Bøfhus har svaret Ekstra Bladet. I en mail står der blandt andet, at firmaet vil ændre sine interne regler til, at kødet ikke må være over et år gammel, før det bruges .

Ifølge Ekstra Bladet er kødet endt i færdiglavet mørbradgryde.

Der skal ikke mange Google-evner til for at få at vide, at magert svinekød kan holde sig cirka seks måneder i nedfrosset tilstand.

Bon appetit.

Del din kommentar