Jeppe har det vildeste julepynt, du nogensinde har set

Jeppe Guldbrandsen har brugt 21 år på at skabe sin imponerende samling af julepynt med konen Hanne.

Udgivet Opdateret

Der er nogle danskere, der bare elsker jul lidt mere end alle andre. For Jeppe Guldbrandsen er julen hvert år en højtid, der tager oceaner af hans tid. For 21 år siden begyndte lastbilchaufføren nemlig at pynte sit hus op med julelys – og siden da har det taget fart for den julegale sjællænder.

I år pryder 250.000 lysdioder nemlig hjemmet i Karise – og det er noget, der lokker folk til fra nær og fjern. Selv spår den juleglade dansker, at der hvert år er op mod 35.000 mennesker, der slår et smutforbi det voldsomt imponerende juleshow i Karise. Men at have et hjem, der oser af julestemning i hele december kræver tid.

– Det tager to og en halv måneder at pynte det hele op. Og jeg er ikke færdig endnu, afslører 62-årige Jeppe Guldbrandsen til Newsbreak.dk.

En julegal familie

Det er langt fra et projekt som Jeppe er alene om i familien Guldbrandsen. Konen Hanne er nemlig også bidt af en gal julefanatiker – og hun står for at pynte indersiden af huset op. Det er nemlig her, hvor hendes helt store passion er. Hanne er nemlig ellevild med julekugler.

– Min kone pynter op med glaskugler. Hun har noget af en samling, da der er mellem syv og 10.000 glaskugler, siger Jeppe Guldbrandsen.

Men som om at det ikke var nok, så er det ikke kun ægteparret, der er helt tosset med jul. Deres søn Karsten er nemlig også gået med på moden, og det betyder, at Jeppe Guldbrandsen og sønnike hvert år drager til Prag for at købe ind til årets julelys. Og i de sidste 19 år har familien været afsted på tur til Prag for at købe julepynt, mens konerne samler glaskunst.

– Der bruger jeg vel mellem 15.000 og 20.000 kroner på nyt julepynt. Ja, og min søn bruger jo nok cirka det samme. Han er lige så tosset med det, som jeg er, siger Jeppe Guldbrandsen. Men selvom turen er en tradition, så drømmer Jeppe Guldbrandsen egentlig om at købe julepynt nye steder.

– Jeg vil godt længere væk, men konen vil ikke flyve, men så passe Prag jo lige i aften, så vi kan have trailer med. Vi køber direkte fra grossisterne, og har de ikke fundet julepynten frem, så gør de det, når vi kommer, griner Jeppe Guldbrandsen.

Og grunden til juleturen er blevet en årlig tradition, skyldes nemlig en helt særlig grund.

– Der er nye tilføjelser hvert år ellers vil folk jo ikke se det, siger Jeppe Guldbrandsen og tilføjer, at det altså ikke kun er den udvendige juleudsmykning, som man kan se. Der er nemlig også mulighed for at se fruens mange glaskugler – og det er der rigtig mange, der gør brug af.

– Jeg tror, at halvdelen af alle dem, der ser vores julelys også lige tager turen gennem stuen, siger den juleglade sjællænder.

Elregningen stiger

Når man ser julelys landet over, så kan man ikke lade være med at tænke på, hvad det mon koster at holde et lysinferno kørende i en måned. For Jeppe Guldbrandsen og konen Hanne kan man godt mærke, at december er lidt dyrere.

– Den er 3.000 mere i december måned. Man bruger mere tid i køkkenet i december måned, så jeg tænker egentlig ikke, at det er så galt, siger Jeppe Guldbrandsen.

Men selvom elregningen stiger i december, så har der i år været andre, mere presserende problemer, hvis man gerne vil have juleudsmykningen klar til december.

– Jeg er træt af det i år, fordi jeg er begyndt at køre som chauffør. Så jeg er nok nødt til at starte tidligere næste, fordi jeg ikke har nået at hænge alt op. Jeg plejer ellers at starte den 1. oktober, siger Jeppe Guldbrandsen.

Fandt motivation et helt særligt sted

I dag kører Jeppe Guldbrandsen lastbil rundt i Danmark, men i hans yngre dage sejlede han i hele verden – og der kom julen til at have en helt særlig betydning for danskeren.

– Jeg tror, at min glæde for julen startede, da jeg sejlede som ung. Der var jeg ikke hjemme og fejre jul, så efter de år, der blev julen vigtigere for mig at fejre, forklarer Jeppe Guldbrandsen.

Men selvom der i dag hænger 250.000 lysdioder og op mod 10.000 glaskugler, så er projektet altså ikke færdig for Jeppe og konen Hanne. Men til trods for de mange udsmykninger og den megen pynt, så har han ikke selv et favorit stykke julepynt eller lyskæde.

– Det hele er flot jo, så det er svært at pege noget ud, som er bedre end andet, siger Jeppe Guldbrandsen.

Og hvis man gør sig nogen forhåbninger om at se julepynten, så skal man altså ikke give fortabt, hvis man ikke kan nå forbi før den 24. december.

– Det bliver hængende til nytår, hvor vi tænder det for sidste gang. Herefter tager det en måned at pille ned, oplyser han.

I galleriet kan du se Jeppes imponerende julepynt. Tror du, at du kan overgå det, så send billeder og kontaktoplysninger på redaktion@newsbreak.dk.

 

 

Powered by Labrador CMS