Skip to main content

Joe Biden vinder

Valgtilforordnede har været under konstant angreb i en udfordrende tid, siger guvernør.

Mens Joe Biden er blevet erklæret som vinder af valget igen og igen, har Donald Trump ikke anerkendt sit nederlag. Foto:  Angela Weiss / Scanpix.

Mens Joe Biden er blevet erklæret som vinder af valget igen og igen, har Donald Trump ikke anerkendt sit nederlag. Foto: Angela Weiss / Scanpix.

Pennsylvanias guvernør, demokraten Tom Wolf, bekræfter, at Joe Biden har vundet valget i delstaten.

Pennsylvanias indenrigsministerium har endeligt bekræftet resultatet af valget den 3. november, skriver han på Twitter.

– Som det er påkrævet ved føderal lov, har jeg underskrevet en bekræftende erklæring om valget af Joe Biden og Kamala Harris, skriver Wolf.

Han takker de mange valgtilforordnede, der ”har administreret et fair og frit valg i en utrolig udfordrende tid”.

– Vores valgtilforordnede har været under konstant angreb, og de har gjort det beundringsværdigt og hæderligt, skriver guvernøren.

Brevstemmer

Præsident Donald Trump har anlagt over 30 søgsmål i forskellige delstater for at udfordre valgresultatet.

Han har gentagne gange hævdet, at der har været svindlet i stor stil med optællingen af stemmer. Men ingen domstol har givet ham medhold, og han har ikke fremlagt beviser for sine påstande.

Joe Biden blev erklæret som vinder af valget den 7. november. Det er ikke første gang, at et præsidentvalg der først er blevet kåret en vinder af det amerikanske præsidentvalg i dagene efter, at folket har stemt, og i 2020 brugte man i flere stater lang tid på at tælle brevstemmer op.

Mens Donald Trump fortsat ikke har anerkendt sit nederlag, har Joe Biden nu fået mulighed for faktisk at gå i gang med at overtage præsidentposten.

Det ligger fast, efter at det føderale organ General Services Administration (GSA) i et brev mandag anerkendte Biden som valgets vinder. Dermed sagde GSA også god for, at Joe Biden får adgang til offentlige midler til at få sine egne folk indsat i regeringskontorer.

Del din kommentar