Journalist modtager hvidt pulver – bygning evakueret

En journalist har modtaget hvidt pulver med posten. 20 personer er indtil videre isolerede.

SVTs bygning er evakueret efter en journalist har modtaget en forsendelse med et hvidt pulver. Foto: Thomas Johansson / TT kod 9200
SVTs bygning er evakueret efter en journalist har modtaget en forsendelse med et hvidt pulver. Foto: Thomas Johansson / TT kod 9200
Udgivet Opdateret

Den svenske top-reporter Janne Josefsson har tirsdag morgen modtaget en forsendelse indeholdende et hvidt pulver.

Det har bevirket, at hele SVT-huset i Göteborg er blevet evakueret – pulveret har angiveligt spredt sig over to etager. Der skriver Expressen.

SVT-huset er det svenske fjernsyns bygning.

Politiet bomberyddere er på stedet – her skal pulveret indsamles og analyseres.

Janne Josefsson er reporter på programmet Uppdrag Granskning, et program med undersøgende journalistik – og inden for det kriminelle miljø.

Udover selv pulveret skulle journalisten også have modtaget et trusselsbrev.

– Noget som er rettet direkte mod en journalist er udemokratisk, siger medarbejder i SVT, Belinda Olsson.

20 personer isoleret

SVT skriver, at ambulancereddere har behandlet flere personer, der skulle have været i kontakt med pulveret. Der skulle også ligge pulver i nærheden af husets kaffeautomat og på trapperne.

Cirka 20 personer skal have været i kontakt med pulveret, oplyser SVT. De er igen inde i bygningen, hvor de er blevet isoleret og nu skal undersøges.

– Os, der var i nærheden af Janne sidder i et rum og må ikke blande os med andre før svarene kommer tilbage fra sygehuset, siger en SVT-medarbejder til GT, der er et vest-svensk medie.

Powered by Labrador CMS