Skip to main content

Kæmpebøde til klam Dagli’ Brugsen

-Det er røværgerligt, lyder det fra en ærlig brugsuddeler i Dagli'Brugsen i Tarp, efter at Fødevarestyrelsen har kunnet konstatere svimmelsvamp i hans butik. Der vankede både sur smiley og stor bøde

Brugsuddeleren i Dagli’Brugsen i Tarp har været i fuld gang med at rette op på tingene (arkivfoto). Foto: Søren Steffen/Ritzau Scanpix

Brugsuddeleren i Dagli’Brugsen i Tarp har været i fuld gang med at rette op på tingene (arkivfoto). Foto: Søren Steffen/Ritzau Scanpix

Hele 10.000 kroner skal Dagli’Brugsen i Tarp betale i bøde.

Da Fødevarestyrelsen aflagde kontrolbesøg hos brugsen, kunne de nemlig konstatere, at der var belægninger af formodet skimmel i brugsens frugt og grønt udsalgskøler.

Der blev også fundet belægninger af formodet skimmel i butikkens udsalgskøler til kød på bagvægge og kanter samt ved hyldeforkanter.

Desuden var der ifølge Fødevarestyrelsen belægninger af formodet skimmel i gummilister til dørene i udsalgsdel af mælkekøler og på gulvet under hylder.

Samt opsprøjt af fødevarerester på væg og gulv i venstre side af mælkekøleren, som derudover har begyndende tendens til vækst.

Brugte lang tid på rengøring

Som konsekvens af Fødevarestyrelsens observationer i brugsen i Tarp vankede der en sur smiley i Fødevarestyrelsens kontrolrapport og en klækkelig bøde på 10.000 kroner.

Forklaringen fra Henrik Ringgard, som er brugsuddeler i Dagli’Brugsen i Tarp, lyder, at han først startede som brugsuddeler i butikken 1. januar og ikke vidste, at man skulle skille hele køleren ad og også rengøre bagsiden grundigt.

– Vi har været i gang med at rette op på tingene lige siden, at vi modtog bøden, understreger Henrik Ringgaard over for Newsbreak.dk og fortsætter:

– Jeg har brugt meget tid på rengøring. Og så har vi faktisk udskiftet to kølere. Vi fandt ud af, at der også var andre ting i vejen med dem. Temperaturen hoppede op og ned, og vi fandt rust. Så det var godt, at vi fik det gjort.

Alligevel ærgrer brugsuddeleren sig selvsagt over bøden.

– Det er røværgerligt at få en bøde, men der er også kommet noget godt ud af det, lyder det.

Del din kommentar