Skip to main content

Kanonslag dræbte Carolines hest – nu sender hun en opfordring

Torsdag mistede Caroline Vinther Brandstrup sin hest, da der blev fyret kanonslag nær dens fold. Nu har flere end 17.000 delt hendes opslag.

Hesten Pixie efter den kollapsede i stalden. Foto: Caroline Vinther Brandstrup. KLIK VIDERE OG SE ET BILLEDE MERE AF PIXIE OG CAROLINE VINTHER BRANDSTRUP
Hesten Pixie efter den kollapsede i stalden. Foto: Caroline Vinther Brandstrup. KLIK VIDERE OG SE ET BILLEDE MERE AF PIXIE OG CAROLINE VINTHER BRANDSTRUP
Caroline og hendes hest Pixie. Foto: Caroline Vinther Brandstrup.
Caroline og hendes hest Pixie. Foto: Caroline Vinther Brandstrup.

– Det her opslag bliver meget hårdt at skrive, og det bliver med tårer silende ned af kinderne!

Sådan begynder Caroline Vinther Brandstrup sit opslag på Facebook, som på nuværende tidspunkt er blevet delt over 17.000 gange på Facebook.

Torsdag døde hendes hest Pixie efter at blive skræmt for livet på grund af et kanonslag. Nu ønsker hun at sende et budskab til alle, der tænker på at fyre ulovligt fyrværkeri af.

– Jeg er såret og rasende. Man kunne se, at der var to heste, og så fyrer de alligevel det kanonslag af, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Caroline var hjemme, da hendes rideklub – Kværnbækgård Rideklub i Horsens – ringede til hende og sagde, at hendes to heste var løbet ud af folden, fordi to drenge på 12-15 år angiveligt har fyret et kanonslag af i nærheden af hestene. Drengene var stukket af, og hendes ene hest havde det dårligt.

– Jeg går ud fra, at Pixie gerne ville løbe ind i sin boks for at være i sikkerhed, og så kunne hun ikke komme herind, og så er hun faldet og har slået sig rigtig meget. Og det er først, da jeg kommer, at jeg finder ud af, at det er rigtig alvorligt, siger Caroline Vinther Brandstrup.

Fik smertestillende

Hesten får noget smertestillende i sin boks, men kort efter hopper den ud af den og kollapser på staldgulvet. En dyrlæge bliver tilkaldt, og hverken han, Caroline eller andre på ridecenteret kan få hesten op at stå.

Dyrlægen konstaterer, at dens bækken er revet i stykker, og at den skal aflives.

Caroline er nu sønderknust, da hun for et år siden købte Pixie efter at have kendt hende i flere år. De skulle ride konkurrencer sammen, men det skal de ikke længere.

– Det var noget særligt med mig og Pixie. Hun har været bange og sky for mennesker tidligere, men hun blev den mest kærlige hest, efter jeg begyndte at passe hende. Jeg havde et helt specielt tag på hende, sagde folk, fortæller Caroline Vinther Brandstrup.

Caroline ønsker ikke, at de personer, der fyrede krudtet af, skal betale en ny hest, og hun ved også godt, at en undskyldning ikke bringer hendes hest tilbage, men hun ønsker, at de skal kende konsekvenserne af deres handlinger.

– Hvis de er gamle nok til skaffe ulovligt fyrværkeri, er de også gamle nok til at kende konsekvenserne, siger hun.

Hun håber nu, at hendes historie vil få andre til at tænke sig om en ekstra gang, før de bruger ulovligt fyrværkeri.

FAKTA – regler for brug af fyrværkeri:

Du må købe fyrværkeri fra 15. december til 31. december. Du må anvende fyrværkeriet fra 27. december til 1. januar.

De fem fyrværkeriråd
1. brug altid beskyttelsesbriller
2. brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri
3. hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden
4. hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet
5. gå aldrig tilbage til en fuser.

Godkendt fyrværkeri

Fyrværkeri skal være mærket med et SIK-nummer eller et CE-mærke. Hvis ikke det har et SIK-nummer eller et CE-mærke, er fyrværkeriet ulovligt, og du må derfor ikke anvende det. Der skal være en brugsanvisning på dansk trykt på fyrværkeriet, som blandt andet viser den afstand du og dine tilskuere skal holde til fyrværkeriet.

Som forbruger må du ikke tage fyrværkeri, du har købt i udlandet med hjem til Danmark, og du må heller ikke via internettet købe fyrværkeri til levering fra udlandet. Det gælder også CE-mærket fyrværkeri.

Kilde: TV2 Østjylland

Del din kommentar