Kender du disse 20 nye færdselsskilte? Nu er de blevet sat op

De nye færdselsskilte blev taget i brug den 1. oktober - ved du hvad de betyder?

Har du styr på, hvad de nye færdselsskilte betyder? Klik videre og se dem alle sammen – og deres forklaring.
Har du styr på, hvad de nye færdselsskilte betyder? Klik videre og se dem alle sammen – og deres forklaring.
Udgivet Opdateret

Den 1. oktober fik danske trafikanter en hel stribe af nye færdselsskilte, som man nu skal kunne.

Men det er åbenbart ikke alle, der er lige begejstrede for de nye vejskilte.

På Newsbreak.dks side for trafik og politistof, Politirapporten, har de nye trafikskilte givet anledning til heftig debat.

Nogen af dem har vi jo hvorfor lave dem om, bare for at folk skal fucke mest muligt op ?? Det jo useriøst jo, kan slet ikke tage det seriøst 😂“, skriver en bruger mens en anden siger:

Hva fanden er det her for nogen tegn og gæt skilte“.

Derfor får vi nye færdselsskilte

Før de nye skilte blev taget i brug sagde Kristine Racina, pressekonsulent i Vejdirektoratet, således til Newsbreak.dk:

– Nogle af skiltene er helt nye i den fornyede bekendtgørelse, andre er nyere, men forventes at blive sat op flere steder i landet og vil derfor overraske mange. For eksempel er det gule letbane-skilt er ikke nyt, men det bliver noget nyt for mange borgere i Aarhus, når skiltet begynder at dukke op i byen.

Vejdirektoratet har gennem en længere periode samlet sammen til en revision af regelsættet for skilte – bekendtgørelsen om vejafmærkning og bekendtgørelsen om anvendelse af vejafmærkning. De endelige bekendtgørelser er nu godkendt af transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

– Ændringerne afspejler, hvordan trafikken og gadebilledet ændrer sig. Der er kommet nye vejtyper og nye regler for parkering. En del kommuner satser meget på cykeltrafikken. I Aarhus er der fuld gang i letbanebyggerier. De nye skilte vil hjælpe trafikanterne til at handle mest hensigtsmæssigt i de situationer, de kommer i, siger Per Antvorskov, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

De nye færdselsskilte – og hvad de betyder – kan ses i galleriet over artiklen, hvor vi også skriver hvad de enkelte skilte betyder.

Hvad synes du om de nye skilte? Lad os høre din mening her:

Powered by Labrador CMS