Skip to main content

Kendt erhvervsmand er død

Den respekterede erhvervsmand Niels Boserup er afgået ved døden efter mange år ved roret i store virksomheder

Alle kender Københavns  Lufthavn og medievirksomhederne TV2 og Jyllands-Posten. Og mange kender nok også manden, Niels Boserup, der har stået i spidsen for de store virksomheder.

Nu har erhvervsmanden fløjet sin sidste tur. Niels Boserup er død. Det skriver Berlinske i en nekrolog tirsdag. Han blev 77 år gammel.

Han har haft et hav af poster, og blandt dem kan altså nævnes posten som administrerende direktør i Københavns Lufthavn og posten som bestyrelsesformand for henholdsvis TV2 og Jyllands-Posten.

Skabte moderne lufthavn

Ifølge Berlinske var han en af landets mest respekterede erhvervsfolk. Det var ham, som skabte den moderne lufthavn i Kastrup, som blandt andet er kendt for sin karakteristiske vinge på terminal 3. Og han var med til at lancere TV2 News.

“Niels Boserup var et menneske, som rummede stor begejstring og engagement, og som rummede en brændende interesse for alt muligt andet end sin karriere. På den måde kan moderne erhvervsledere lære en hel del af Niels Boserup”, lyder det i nekrologen.

Niels Boserup efterlader sig sin kone Esther, som han blev gift med i 1967, sine to voksne børn, heriblandt tidligere TV2-vært og journalist Caroline Boserup, samt fire børnebørn.

Del din kommentar