Kendte om Ali: En legende, en helt og en stor mand

Flere afroamerikanske sportsstjerner takker Muhammad Ali for at bane vejen for dem.

Mikkel Kessler begræder som mange andre legenden Muhammad Alis død, lørdag dansk tid. Foto: Scanpix/Nils Meilvang
Udgivet Opdateret

Muhammad Alis død får flere af sportsverdenens store stjerner til at hylde den legendariske bokser.

En af dem er Floyd Mayweather, der af mange betragtes som sin generations bedste bokser.

– Vi har mistet en legende, en helt og en stor mand, siger Mayweather til ESPN.

Mayweather stoppede selv sin karriere for nylig som ubesejret. Det formåede Muhammad Ali ikke. Han tabte fem kampe i sin professionelle karriere.

Alligevel kan Mayweather og nutidens boksere takke Ali for en hel del, lyder det.

– Der findes ingen ord for, hvad Muhammad Ali har gjort for boksning som sportsgren. Han er en af de boksere, som banede vejen for, at jeg er, hvor jeg er i dag, siger Floyd Mayweather.

Også basketballstjernen LeBron James, der i øjeblikket spiller finaler i NBA-slutspillet for Cleveland Cavaliers, hylder Muhammad Ali.

– Årsagen til, at han er den største, er ikke på grund af, hvad han præsterede i ringen, hvilket i sig selv var utroligt. Det var, hvad han gjorde uden for bokseringen, hvad han troede på, og hvad han stod for.

– Han er en del af årsagen til, at afroamerikanere kan gøre det, vi gør inden for sport i dag. Vi er frie og har adgang til, hvad vi vil, siger LeBron James til ESPN.

Der er også et dansk islæt. Den tidligere danske top-bokser Mikkel Kessler begræder også Muhammad Alis død på sin Facebook-profil, hvor han har lagt et billede op med ordene: “Legenden, den største nogensinde er ikke længere blandt os. Hvil i fred, mester”

Muhammad Ali døde tidligt lørdag dansk tid. Han blev 74 år.

 

Powered by Labrador CMS