Skip to main content

Ketchup solgt over hele landet trækkes tilbage

Der er risiko for, at ketchupen gærer og derfor er den blevet trukket tilbage fra butikkerne.

Arkivfoto.

Arkivfoto.

Coop Danmark trækker to typer af ketchup tilbage, som  er solgt over hele landet i Kvickly, SuperBrugsen, Brugsen, Dagli/LokalBrugsen, Fakta og på Coop.dk/mad.

Det drejer sig om Coop Tomat ketchup, Nettoindhold: 1 kg, Bedst før datoer: Alle datoer fra og med 12/4-2018 til og med 8/9-2018, EAN stregkode: 7340011435723, Produceret i: Tyrkiet.

Samt X-tra Tomat ketchup, Nettoindhold: 1 kg, Bedst før datoer: Alle datoer fra og med 5/4-2018 til og med 17/9-2018, EAN stregkode: 7340011340065, Produceret i: Tyrkiet.

Ifølge kvalitetschef hos Coop, Malene Teller Blume, skyldes risikoen for gæringen i flaskerne, at ketchupen er blevet tappet ved for høj temperatur hos leverandøren.

– Vi har heldigvis kun haft ganske få henvendelser. Men alene på mistanken har  i besluttet at trække ketchupen tilbage, siger Malene Teller Blume, der understreger, at den gærede ketchup på ingen måde er sundhedsskadelig.

– Samtidig er det tydeligt at se, hvis man har en ketchup, der er gæret. Den begynder nemlig at bule på flasken, siger Malene Teller Blume til Newsbreak.dk.

Tager på inspektion

Når der sker en tilbagetrækning af fødevarer fra en af Coops kædebutikker, så går man i gang med at undersøge det eventuelle problem ligesom producenten aflægges et besøg af en kontrollant fra Coop.

– Vi tager på besøg, når der er tale om produktionsfejl. Hvis der blot er tale om en forkert etiket, så tager vi ikke afsted. Men ved at komme ud hos leverandøren og inspicere produktionsanlæget, sikrer vi, at alle processerne overholder kravene til fødevaresikkerhenden, siger Malene Teller Blume.

Del din kommentar