Skip to main content

Kevin Magnussen er sur

Det så lyst ud for Kevin Magnussen i lørdagens Formel 1-kvalifikation, men den blev spoleret til sidst.

Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet havde ekstremt vanskelige forhold at køre under til lørdagens kvalifikation i Istanbul. Foto: Ozan Kose/AFP

Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet havde ekstremt vanskelige forhold at køre under til lørdagens kvalifikation i Istanbul. Foto: Ozan Kose/AFP

Kevin Magnussen er sur, efter han lørdag røg ud af Q1 i kvalifikationen til Formel 1-grandprixet i Tyrkiet. Danskeren mener, at han blev offer for at overholde reglerne, mens andre tilsidesatte dem og derfor nåede at skubbe ham ud af top-15, som sikrer adgang til anden kvalifikationsrunde.

– Jeg lå nummer syv og kom ud på mit sidste run, hvor der så var gult flag både i sving tre og i sving otte. I sving otte var det dobbelt-gult, og i reglerne står der, at du så skal afbryde din omgang. Jeg respekterede reglerne, gav op på min omgang og satte en langsom omgangstid. Der var vel ti biler, der overhalede mig, så jeg blev sendt ud af Q1. Det giver ikke nogen mening, siger Kevin Magnussen til TV3+.

Kvalifikationen var præget af regnvejr, våd asfalt og en tre kvarter lang afbrydelse som følge heraf. Da kvalifikationen blev afbrudt med knap syv minutter tilbage at gøre godt med for kørerne, lå danskeren på syvendepladsen. Men han sluttede altså som nummer 16. Spørgsmålet er efterfølgende, om han bliver rykket frem på grund af straf til hurtigere kørere.

– Jeg tror, at dem, der satte bedste tid under gult flag, får straffe, men jeg er røget ud af Q1, så næste gang vi kommer i en lignede situation, er jeg jo nødt til også selv at presse den. Jeg vil hellere slutte som nummer syv og få en straf bagefter end at køre langsomt og slutte som nummer 17, siger Kevin Magnussen til TV3+.

Løbsledelsen meldte hurtigt ud, at den vil gennemse alle tider sat under gult flag efter kvalifikationens afslutning.

Et sidste forsøg

Hvis ikke det giver store ændringer, så holder der en overraskende bil forrest, når søndagens grandprix starter. Racing Points canadier Lance Stroll satte til sidst den hurtigste tid og sikrede sig karrierens første pole position foran Red Bulls Max Verstappen. Strolls holdkammerat, Sergio Perez, starter som nummer tre.

VM-førende Lewis Hamilton starter som nummer seks.

Vandet lå i store pytter rundt på hele banen i Istanbul og gav ekstremt svære forhold for samtlige kørere. Og da himlen fortsatte med at sende regn ned over banen, var der ikke udsigt til bedring.

I Q1, den første kvalifikationsrunde, var der stor tvivl om dækvalget. Skulle der satses på det langsomste regnvejrsdæk, eller var lidt mindre greb i dækkene nok til at kunne holde bilen på vejen?

Men regnen tog til, og det lignede efterhånden en tur på glatbane for 17-årige kursister på en køreskole. Lewis Hamilton lod over radioen forstå, at han ikke fandt det forsvarligt eller meningsfuldt at køre, og kort efter blev kvalifikationen vinket af med et rødt flag.

Alle kørere blev sendt i garagen. Her forblev de i små tre kvarter, inden banen igen var farbar, da regnen stilnede af. Problemerne var dog langtfra ovre. Ingen nåede at få sat en tid, før Magnussens holdkammerat Romain Grosjean gled af og parkerede sin Haas-racer i gruset. Rødt flag igen og med kun tre og et halvt minut tilbage af Q1 var der kun et enkelt forsøg til alle kørere for at kile sig ind i top-15 og dermed en plads i Q2.

Del din kommentar